"Затягуючи процес децентралізації ви втрачаєте можливість жити краще", - Андрій Гордєєв

"Необхідність об’єднання територіальних громад до рівня фінансової спроможності вже ні в кого не викликає сумнівів. Своєчасний підхід об’єднаних територіальних громад до нових бюджетних можливостей сприятиме нарощенню фінансового потенціалу територій, активізації інвестиційної діяльності, стимулюванню підприємницької активності, що в підсумку зміцнює економічний потенціал та забезпечує їх розвиток", - зазначив в.о. заступника голови облдержадміністрації Дмитро Бутрій сьогодні під час засідання ради з пріоритетних напрямків розвитку Бериславського, Великоолександрівського, Високопільського та Нововоронцовського районів.

Відповідно до перспективного плану об’єднання територіальних громад на території Бериславського району передбачалося створення однієї ОТГ з адміністративним центром м. Берислав, однак, документи щодо об’єднання від громади до району ще не надходили.

Такий же стан справ у Нововоронцовському районі. Там мала бути утворена одна громада з адміністративним центром смт. Нововоронцовка, але жодних прийнятих рішень щодо добровільного об’єднання громад ще не надходило. На даний час проводиться роз’яснювальна робота серед селищних та сільських рад.

У Великоолександрівському районі планувалося створення Великоолександрівської ОТГ та Борозенської ОТГ . Щодо останньої - вона знаходиться в процесі об’єднання, очікується прийняття позитивних рішень від сусідніх громад.

Дмитро Бутрій на прикладі Кочубеївської громади розповів, що до бюджету Кочубеївської ОТГ у 2016 році надійшло 5,7 млн грн власних доходів, що у 2,5 рази більше, ніж у попередньому році отримували сільські ради, які увійшли до складу громади.

Крім того, Кочубеївська ОТГ отримала субвенцію з державного бюджету на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад у сумі 4,6 млн грн.

Загалом за підсумками січня поточного року власні доходи створених у грудні 2016 року одинадцяти об’єднаних територіальних громад збільшилися в 3,6 рази.

«Ви маєте брати на себе відповідальність і змінювати власне життя на краще, будувати центри медичної допомоги, дороги та опорні школи, бо затягуючи процес об’єднання ви забираєте можливість у ваших дітей жити краще", - зазначив очільник області Андрій Гордєєв.

Область:

Херсонська область

Source:

Сайт Херсонської ОДА

Share the news:

Read more:

28 March 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 March 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 March 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 March 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...