ДАБІ передала Чернігову функції держархбудконтролю

Чернігів отримав нові містобудівні повноваження в рамках процесу децентралізації системи державного архітектурно-будівельного контролю.  Відповідні акти приймання-передавання справ 2 лютого підписали Голова Держархбудінспекції Олексій Кудрявцев та міський голова Чернігова Владислав Атрошенко.

Голова Держархбудінспекції Олексій Кудрявцев зазначив, що Чернігів, перебравши на себе функцій держархбудконтролю, підтверджує високий рівень відповідальності влади перед громадою та значно розширює інвестиційний потенціал міста.

«Левова частка будівництва в області припадає на Чернігів. – зауважив Олексій Кудрявцев. – Тож сподіваємося, що у 2017 році завдяки активній роботі новоствореного органу ці показники  збережуться на високому рівні. Адже місцева влада впливатиме на процес будівництва від початку до кінця – від виділення землі до прийому об’єктів будівництва в експлуатацію. Управління повним циклом містобудівної діяльності призведе і до зменшення незаконних забудов».

«Завдання новоствореного органу – максимально спростити та скоротити у часі бюрократичні процедури стосовно об’єктів, які зводяться в місті, – наголосив міський голова Чернігова Владислав Атрошенко. – Особливо це важливо для підтримки дрібного та середнього бізнесу в будівельній галузі».

Крім того, ефективній реалізації нових повноважень сприятиме прийнятий Верховною Радою законопроект 4733-1, який спрощує дозвільні процедури для нескладних забудов та одночасно дисциплінує великих забудовників.

Голова ДАБІ зазначив, що за результатами минулого року вже 22% обсягів дозвільних документів у будівництві опрацьовується саме новоствореними органами держархбудконтролю. Тобто місцева влада фактично  контролює вже кожне четверте будівництво в Україні. І подальша децентралізація системи держархбудконтролю повинна прискорити цей процес.

З усіх питань, що стосуються державного архітектурно-будівельного контролю,  мешканці Чернігова можуть звертатися до відповідного виконавчого органу Чернігівської міської ради, який знаходиться за адресою: вул. Івана Мазепи, 19.

Станом на сьогодні повноваження держархбудконтролю отримали 18 обласних міст:  Луцьк, Маріуполь, Тернопіль, Харків, Херсон, Львів, Івано-Франківськ, Чернівці, Ужгород, Одеса, Київ, Дніпро, Суми, Житомир, Черкаси, Сєвєродонецьк, Вінниця, Чернігів.

Tags:

State Architectural and Building Inspection

Область:

Чернігівська область

Source:

Прес-служба ДАБІ України

Share the news:

Read more:

28 March 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 March 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...

28 March 2024

Вишнівецька громада отримала сучасний ренгентографічний комплекс від Програми USAID DOBRE

Вишнівецька громада отримала сучасний...

Вишнівецька громада на Тернопільщині отримала цифровий ренгентографічний комплекс – таку допомогу їй надала Програма...

28 March 2024

Результати 5-го щорічного моніторингу 25 ЦНАП: інституційна динаміка та виклики сталого розвитку

Результати 5-го щорічного моніторингу 25 ЦНАП:...

Під час конференції шведсько-українського проєкту PROSTO “Підтримка доступності послуг в Україні” були представлені...