Павло Ковтонюк закликав громадськість Вінниччини до спільного вирішення проблем та прийняття конструктивних рішень

Перебуваючи з робочим візитом у Вінницькій області, заступник Міністра охорони здоров’я України Павло Ковтонюк взяв участь у засіданні робочої групи з питань створення госпітальних округів.

Засідання відбувалось за участі голови обласної державної адміністрації Валерія Коровія, в.о. голови обласної Ради Людмили Щербаківської, голови постійної комісії обласної Ради з питань охорони здоров’я, соціального захисту та зайнятості населення Ярослава Хребтія, директора Департаменту охорони здоров’я ОДА Людмили Грабович.

Заступник Міністра та керівництво області спільно з головними лікарями, представниками громад районів та представниками громадських організацій обговорили основні принципи формування госпітальних округів.

За словами Павла Ковтонюка, «госпітальний округ – таке об’єднання закладів охорони здоров’я, яке повинно бути інструментом у покращенні якості надання медичних послуг населенню. У рамках децентралізації ми надали громадам можливість самостійно об’єднуватися у госпітальні округи, - зазначив заступник Міністра, - Усе залежатиме від рішення, яке приймуть на обговоренні громади відповідних населених пунктів».

Окремі питання, які піднімали фахівці під час наради це – організація маршруту пацієнта, визначення місця кожного лікувального закладу у системі госпітального округу, подальша доля цих медичних закладів. Павло Ковтонюк пояснив, що оскільки лікувальні заклади переходять у місцеве підпорядкування – його подальші функції може вирішити лише місцева влада.

«Місцева влада має провести роз’яснювальну роботу щодо діяльності госпітальних рад і пояснити людям як функціонуватиме медицина в окрузі. Дуже важливо для місцевої влади в рамках роботи над госпітальними округами визначити шлях першочергових інвестицій, дороги для доїзду швидких, пріоритетність медзакладу та об’єм послуг. Крім того, пропонується в регіонах провести перемовини з перевізниками, аби створити маршрути транспорту. Це покращить доступність до медичної допомоги в перехідний період», - прокоментував заступник Міністра.

Наприкінці засідання учасники склали відповідне звернення, яке розглянуть на засіданні обласної Ради. Павло Ковтонюк закликав громадськість до конструктивних рішень, спільного вирішення проблем, враховуючи, що державний Фонд медичного страхування, який запрацює з січня 2018 року, фінансуватиме ті заклади, які відповідатимуть критеріям ВООЗ.

Область:

Вінницька область

Source:

Сайт Вінницької ОДА

Share the news:

Read more:

28 March 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 March 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 March 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 March 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...