16 громад Дніпропетровщини утворили ЦНАПи завдяки підтримці Швейцарської Конфедерації

1 грудня 2016 року відбулася підсумкова конференція за результатами е-курсу “Створення інтегрованих ЦНАП в об’єднаних територіальних громадах”, що був реалізований на Дніпропетровщині Центром розвитку місцевого самоврядування у Дніпропетровській області за підтримки Дніпропетровської облдержадміністрації та Дніпропетровської облради, програми «Електронне врядування задля підзвітності влади та участі громади» EGAP та Швейцарсько-українського проекту “Підтримка децентралізації в Україні” DESPRO.

16 громад Дніпропетровщини утворили 16 ЦНАПів дякуючи консультаційним послугам громадам щодо створення ЦНАП за сприяння програми «Електронне врядування задля підзвітності влади та участі громади» EGAP та за результатами дистанційного курсу, проведеного на платформі Спільноти практик місцевого розвитку udl.despro.org.ua.

Про те, як було досягнуто цих результатів та про плани на майбутнє на конференції говорили експерти та представники громад.

Перший заступник голови облдержадміністрації Олег Кужман звернув увагу на те, що Дніпропетровщина – перша в Україні, де Центри надання адміністративних послуг утворені в кожній з 16 територіальних громад. Наступного року ЦНАПи з’являться ще в 18 новостворених громадах. Головна позиція команди області – ЦНАП має ефективно працювати в кожній самодостатній громаді! Всі послуги органів влади мають бути максимально наближені до людей.

Крістіан Діслер, старший радник Швейцарського бюро співробітництва, наголосив, що досвід Дніпропетровщини щодо організації роботи ЦНАП в громадах, треба передавати іншим регіонам.

Яніка Мерило, в.о. заступника міського голови м. Дніпро поінформувала присутніх про відкриття сучасного ЦНАПу в м. Дніпро, аналогу якого немає в Україні.

Олена Тертишна, директор Центру розвитку місцевого самоврядування у Дніпропетровській області розповіла про основні результати реалізації у 2016 році Концепції створення мережі інтегрованих ЦНАП ОТГ Дніпропетровської області.

Експерти проекту - Ольга Кірєєва, Тетяна Маматова, Світлана Сельдіна - поділилися результатами реалізації е-курсу “Створення інтегрованих ЦНАП об’єднаних територіальних громад”, нормативними та організаційними аспектами забезпечення діяльності ЦНАП ОТГ, станом та перспективами їх ресурсного забезпечення. Практичною допомогою громадам став посібник щодо 7 кроків створення ЦНАПу громади, презентований під час конференції.

Про підтримку облдержадміністрації у створенні ЦНАП ОТГ та забезпеченні їх ефективної роботи розповіла Олена Лічманенко, заступник начальника управління з розвитку адміністративних послуг та дерегуляції бізнесу департаменту економічного розвитку облдержадміністрації, а Тетяна Шаповалова, начальник управління інформаційних технологій та електронного урядування облдержадміністрації, поінформувала учасників конференції про електронні сервіси мережі інтегрованих ЦНАП ОТГ та перспективи їх становлення.

Громади презентували створені ЦНАПи та на основі власного досвіду під час конференції запропонували перспективи щодо розвитку інституційної спроможності ЦНАП ОТГ, професійної компетентності персоналу, електронних сервісів та системи громадського моніторингу діяльності ЦНАП ОТГ.

Учасникам е-курсу Олексій Зелевянський (EGAP) та Мар’яна Куля (DESPRO) вручили сертифікати про його успішне завершення, а голови громад  отримали подяки від обласної влади та від Швейцарського бюро співробітництва за ефективне впровадження адміністративних послуг та з нагоди Дня місцевого самоврядування, які вручили Олег Кужман та Крістіан Діслер.

02.12.2016 - 19:33 | Views: 17882
16 громад Дніпропетровщини утворили ЦНАПи завдяки підтримці Швейцарської Конфедерації

Tags:

DESPRO Administrative services

Область:

Дніпропетровська область

Source:

DESPRO

Share the news:

Read more:

28 March 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 March 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 March 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 March 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...