Питання регіонального розвитку - це питання номер один в державі

Про це сказав Віце-прем'єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлового-комунального господарства України Геннадій Зубко під час засідання з підведення підсумків пост-моніторингу Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи в Україні презентації Дорожньої карти з місцевої і регіональної демократії в Україні.

«Децентралізація і прийняття законів проводиться з одною метою – розвивати регіони Україні, для того, щоб вони могли конкурувати між собою, підвищити якість життя на місцях і не очікувати, що центральні органи влади або Київ вирішуватимуть все за них», - сказав Геннадій Зубко.

Рекомендації Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи були отримані Україною  ще у 2013 році. «Все, що було зроблено згідно цих рекомендацій, було зроблено в дуже короткий термін», - підкреслив він.

За словами Віце-прем'єр-міністра України, «впровадження реформи децентралізації – вже на ходу». «Ми провели бюджетну і податкову децентралізацію, прийняли закони про засади державної і регіональної політики, про діяльність місцевого самоврядування, про добровільне об’єднання територіальних громад», - зазначив він. 

«Ми повинні зробити ту базу територіальних громад, на яку потім буде покладено практично всю законодавчу базу – норми і Конституції України, і законів щодо розподілу повноважень центральної і місцевої влади», - підкреслив Геннадій Зубко.

За його словами, головне завдання - «за новим законом про місцеві вибори провести вибори  і отримати нових лідерів територіальних громад, які візьмуть на себе відповідальність і будуть працювати над тим, щоб  підвищити якість життя цих громад».

Віце-прем'єр-міністр України наголосив, що час цю роботу обмежений, і «важливо мати якісну Дорожню карту, яка дозволить не тільки зекономити час, а ще й убезпечить від помилок».

«Це допоможе нам переконати людей, що саме реформа децентралізації - це та реформа, яка підвищує якість життя на місцевому рівні і дає свободу у прийнятті рішень: що, як і коли потрібно робити», - зазначив він.

Віце-прем'єр-міністр України та президент Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи  Жен-Клод Фрекон підписали Заяву про продовження співробітництва та втілення в життя Рекомендації 348, прийнятої Конгресом місцевих і регіональних влад Ради Європи в Україні (від 31 жовтня 2013 року), за підсумками пост-моніторингу та презентації Дорожньої карти з місцевої і регіональної демократії в Україні.

20.05.2015 - 20:15 | Views: 13001
Питання регіонального розвитку - це питання номер один в державі

Attached images:

Tags:

H.Zubko

Source:

Прес-служба Віце-прем`єр-міністра України

Share the news:

Read more:

28 March 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 March 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 March 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 March 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...