Депутатів Херсонської облради закликають не руйнувати майбутнє громад

У п'ятницю відбудеться чергове засідання сесії обласної ради, в порядок денний якої винесено питання про внесення змін до Перспективного плану. Справа в тому, що 5 громад вирішили об'єднуватися не по плану, тому й потрібно проголосувати за зміни, від яких залежить без перебільшення доля десятки сіл. Якщо цього не зробити Кабмін не виділить гроші на фінансування громад.

Проте політична партія «Батьківщина» всіляко перешкоджає процесу об'єднання, поширюючи міфи серед людей про «геноцид» села. Апогеєм стало те, що частина депутатів ініціює винесення на сесію питання про взагалі відміну Перспективного плану. Тому представники громади Херсонщини, голови сільрад вирішили звернутися до депутатського корпусу щодо ситуації, яка склалася.

Як відмічається у звернені, останнім часом в області значно активізувався процес об'єднання і тому не можна через амбіції окремої політичної сили «поховати» громади, які вже налаштовані на реформу, розвиток.

«Сьогодні окремі політичні сили намагаються зірвати процес впровадження реформи місцевого самоврядування та децентралізації влади в області. Частиною депутатів Херсонської обласної ради ініційовано внесення до порядку денного сесії обласної ради питання відміни Перспективного плану формування територій громад Херсонської області.

Відповідно норм чинного законодавства, відмінити Перспективний план, затверджений розпорядженням Кабінету Міністрів України, на місцевому рівні не можливо. Також, для відміни будь-якого рішення сесії обласної ради має бути серйозне обгрунтування та наявність альтернативних рішень.

Дивно спостерігати, як місцеві депутати, яким громади довірили захист своїх інтересів в обласній раді, прийняттям подібних безвідповідальних рішень унеможливлюють подальший розвиток сільських населених пунктів та підвищення рівня життя їх мешканців.

Про що це свідчить? Про незнання законодавчо-нормативної бази стосовно реформи децентралізації? Пріоритетність партійних та особистих інтересів над інтересами громад? Небажання брати на себе відповідальність за прийняті рішення? Чи навмисне розхитування ситуації у прикордонній області?

В будь-якому разі, такі дії не йдуть на користь ані місцевим жителям, ані органам місцевого самоврядування. Пропонуємо нашим обранцям переглянути свої погляди, уважно вивчити зазначене питання та відчути відповідальність перед кожним мешканцем Херсонської області», - зазначається у зверненні.

Область:

Херсонська область

Source:

«ПІК»

Share the news:

Read more:

28 March 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 March 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 March 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 March 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...