Завдяки децентралізації бізнес почав виводити податки з тіні, що збільшило доходи об’єднаних громад мінімум у тричі (+відео)

Децентралізація триває, і попри певні труднощі, з якими стикнулися першопрохідці, об’єднані громади Запорізької області демонструють обнадійливі успіхи.

"Влада виконала свої зобов’язання перед тими, хто створив об’єднання громад. Наприклад, з державного бюджету виділено 46,5 мільйонів гривень на розвиток інфраструктури у цих об’єднаннях. Важливо зауважити, що на які саме проекти будуть витрачені кошти — вирішують самі об’єднані громади. Але для нас було принципово, згідно постанови, щоб ці заходи були в плані розвитку тих територій", — поінформувала Зінаїда Бойко, заступник голови-керівника апарату Запорізької обласної державної адміністрації.

Маргарита Трипольська, представник регіонального Офісу реформ Асоціації Міст України, закликала людей не гаяти час, і чим швидше завершити формування об’єднаних громад згідно плану, щоб мати змогу отримувати бюджетні кошти у 2017 році:

- Не можна робити реформи сидячи у кабінеті, а потрібно дивитися, які проблеми є у людей, бажання, потрібно уміти їх чути. Окремо зазначу ризики, які можуть виникнути у громад, котрі об’єднуються не у відповідності перспективного плану. Відповідно до Закону про добровільне об’єднання територіальних громад та Бюджетного кодексу України, всі ті фінансові преференції, про які ми говоримо, отримують саме ті громади, які утворилися відповідно до перспективного плану.
Тому сьогодні докладаються зусилля, щоб внести зміни до цього перспективного плану, бо така ситуація характерна не лише для Запорізької області.

 Олександра Оляніна,консультант з бюджетних питань Асоціації міст України, випромінювала не безпідставний оптимізм:

- Шість громад, які були створені у минулому році, успішно завершили перше півріччя. Цифри та роботи, які відбуваються у цих громадах говорять самі за себе. У першому півріччі минулого року, шість сільських рад, які наразі увійшли до складу об’єднаних територіальних громад, мали сукупно 10 мільйонів 500 тисяч гривень доходів. У поточному році, за аналогічний період, вони отримали трохи більш як 30 мільйонів гривень, тобто на 22 мільйони гривень доходів більше. Це лише доходи, без урахування субвенцій, дотацій із державного на освіту, охорону здоров’я та інше.

Тобто у три з лишнім рази зросла доходна база об’єднаних територіальних громад у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Зокрема зросли надходження від податку на доходи фізичних осіб, це говорить про те, що бізнес, який надавав допомогу сільським радам, повернувся обличчям і став виводити податки з тіні.

05.08.2016 - 15:06 | Views: 8619
Завдяки децентралізації бізнес почав виводити податки з тіні, що збільшило доходи об’єднаних громад мінімум у тричі (+відео)

Video:

Область:

Запорізька область

Source:

Запорізький медіа центр

Share the news:

Read more:

28 March 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 March 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 March 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 March 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...