Делегація з Луганської області переймає досвід Тернопільщини щодо створення територіальних громад

Десятки представників територіальних громад, районних рад та Луганської РДА протягом 27-28 липня перебувають на Тернопіллі з метою обміну досвідом та вивчення вдалих прикладів створення громад, а також децентралізації управління на рівні регіонів та сприятливого інвестиційного клімату.

Делегація Луганської області завітала у рамках проекту «Децентралізація: Нові можливості – Нові перспективи – Нова країна» за підтримки швейцарсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні - DESPRO».

«Досвід Тернопільщини для нас безцінний, адже тут процес децентралізації — один із найактивніших та найефективніший, — зазначив заступник Голови Луганської ОДА Роман Косинський. — Так сталося, що у нас 90% населення ніколи не були за кордоном. А понад 70% не бачили життя поза межами свого регіону. Тому основна наша мета — розворушити громади і знайти серед них лідерів. Якщо будуть лідери та групи людей, які хочуть змін на краще, все інше буде. Лише так ми зможемо відродити мирну Луганщину. До речі, найактивніші громади створюються саме на лінії розмежування».

Делегація з Луганщини спілкується з активними громадянами, лідерами місцевих громад, які відкрито діляться своїм досвідом та вказують на помилки, яких можна уникнути. Гостям зі Сходу вказують найкоротші шляхи впровадження децентралізації, що в подальшому гарантуватиме відродження місцевих громад та країни в цілому.

«Ми раді вітати вас на Тернопіллі, наш край є лідером по створенню об’єднаних територіальних громад. Громади пройшли всю юридичну процедуру щодо створення й безпосередньо отримують від держави кошти. Початківцям завжди нелегко, адже з’явиляються питання, які необхідно вирішувати першочергово. Відтак ми з радістю ділитимемося нашим досвідом і в майбутньому сподіваємося також завітати й до вас», — зазначив заступник голови облдержадміністрації Олег Валов.

В рамках візиту заплановано  відвідування територіальних громад. Також відбудеться презентація фото-виставки «Луганщина мирна».

Область:

Тернопільська область

Source:

Сайт Тернопільської ОДА

Share the news:

Read more:

28 March 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...

28 March 2024

Вишнівецька громада отримала сучасний ренгентографічний комплекс від Програми USAID DOBRE

Вишнівецька громада отримала сучасний...

Вишнівецька громада на Тернопільщині отримала цифровий ренгентографічний комплекс – таку допомогу їй надала Програма...

28 March 2024

Результати 5-го щорічного моніторингу 25 ЦНАП: інституційна динаміка та виклики сталого розвитку

Результати 5-го щорічного моніторингу 25 ЦНАП:...

Під час конференції шведсько-українського проєкту PROSTO “Підтримка доступності послуг в Україні” були представлені...

27 March 2024

Як українським громадам взяти участь в програмі Interreg Europe: процедури та дедлайни

Як українським громадам взяти участь в програмі...

20-21 березня 2024 року відбулася конференція, організована Interreg Europe, під назвою “Europe, Let`s cooperate!”....