У Кремінській громаді відбулась дискусія стосовно створення об'єднаних громад Кремінського району

Під час круглого столу, який відбувся у місті Кремінна за участі Кремінського міського голови Юрія Прокопенко, голів Єпіфанівської, Булгаківської, Боровенської, Бараниківської, Голубівської, Новомикільської, Варварівської, Новоолександрівської, Невської, Нововодянської, Варварівської, Новоастраханської, Макеївської, Червонопопівської, Михайлівської, Новокраснянської  сільської рад відбулося обговорення можливостей створення об'єднаних громад в Кремінському районі.

Валерій Косинський, заступник голови Луганської обласної державної адміністрації підкреслив важливість створення об'єднаних громад та запропонував створити моделі об'єднаних громад на базі Кремінського району із фінансово-економічним обгрунтуванням та прогнозом інфраструктурного забезпечення за участі спеціалістів Луганської обласної військово-цивільної адміністрації. 

…Голова Невської сільської ради також підкреслив про незадовільний стан доріг та сполучення із сільською радою, але за попередніми даними проведення громадських слухань громада сільської ради виявила бажання приєднання до міста Кремінна. Голова Булгаківської сільської ради зазначив про бажання приєднання до Новоастраханської ОТГ. Червонопопівська сільська рада залишається байдужою до об'єднання. Голови Варварівської та Кудряшівської сільських рад виявили бажання про об'єднання із містом Кремінна, а не містом Рубіжне як за Перспективним планом через негативний досвід співпраці із Рубіжанською міською радою. 

Серед основних питань, які задавали учасники - це створення ОТГ не за Перспективним планом, дефіцит кадрів в ОТГ, необхідність підвищення їх кваліфікації та перенавчання, велика вартість оцінки землі, відсутність ініціювання з боку Кремінної об'єднання та створення Кремінської ОТГ, безініціативність деяких сільських рад, які відрізають бажаючі сільські громади до об'єднання. Красноріченський сільський голова виявив бажання про ініціативу в створенні Красноріченської ОТГ. 

Область:

Луганська область

Громади:

Кремінська міська об’єднана територіальна громада

Source:

Офіс реформ

Share the news:

Read more:

28 March 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 March 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 March 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 March 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...