У Переяславі-Хмельницькому провели громадські слухання щодо добровільного об’єднання територіальних громад

Відбулися громадські слухання щодо добровільного об’єднання територіальних громад міста Переяслава-Хмельницького та Переяслав-Хмельницького району.

На початку громадських слухань міський голова Тарас Костін зачитав звернення депутатів Переяслав-Хмельницької міської ради щодо ініціювання добровільного об’єднання територіальних громад, прийняте на пленарному засіданні 14-ї сесії Переяслав-Хмельницької міської ради 7-го скликання. В заяві йдеться про пропозицію міських депутатів щодо ініціювання добровільного об’єднання територіальної громади міста Переяслава-Хмельницького та територіальних громад сільських рад Гайшина, Стовп’яг та Дем’янець з визначення міста Переяслав-Хмельницький Київської області адміністративним центром об’єднаної територіальної громади, а її назву – Переяслав-Хмельницька міська територіальна громада.

Тарас Вікторович повідомив, що міська рада отримала відповідь Стовп’язької сільської ради з відхиленням пропозиції депутатів міської ради, від Гайшинської сільської ради відповіді не поступило, а Дем’янецька сільська рада це питання вивчає.

Виступаючі на зборах обговорили територіально-адміністративну реформу, яка нині паралельно проходить в місті та районі. Міський голова Тарас Костін повідомив, що при міській раді та при райдержадміністрації створені робочі групи, які займаються цим питанням, а також активну роботу проводять депутати міської та районної рад, сільські голови району, які спільно вирішують подальшу долю своїх громад. 

На громадських слуханнях було озвучено дві пропозиції – об’єднання міста Переяслава та Переяслав-Хмельницького району в одну громаду та об’єднання нині існуючих громад на декілька. На завершення зборів було запропоновано керівникам фінансових служб міста та району вивчити фінансові можливості запропонованих варіантів об’єднаних територіальних громад.

Область:

Київська область

Source:

Сайт Київської обласної ради

Share the news:

Read more:

28 March 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 March 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 March 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 March 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...