Недопустимо, щоб об’єднані громади зволікали з розвитком власної інфраструктури, маючи державну підтримку, - В’ячеслав Негода

30 зі 159 об’єднаних громад, які цього року отримують державну підтримку на розвиток інфраструктури, досі не подали жодної заявки на використання відповідної субвенції. Мінрегіон направив офіційного листа об’єднаним громадам, де звернув увагу на зазначену проблему.

Про це повідомив Перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України В’ячеслав Негода, відкриваючи чергове засідання комісії з розгляду поданих об’єднаними громадами заявок на інфраструктурні проекти, які можуть реалізовуватися за кошти субвенції з державного бюджету.

За інформацією Першого заступника  Міністра, найгірша ситуація з поданням заявок у Київській та Рівненській областях, де ще жодна з громад не запропонувала проектів, які можуть реалізовуватися за кошти інфраструктурної субвенції з держбюджету.

«Ми хочемо, щоб керівництво об’єднаних громад, які досі не надали нам заявок, розуміло, що зволікання неприпустиме. Не можна, щоб кошти, які мали піти на розвиток територій, на швидкі зміни на краще, залишилися невикористаними і повернулися до держбюджету. Люди цього не зрозуміють. Отже, якщо потрібна допомога у розробці проектних заявок, фахівці Міністерства і неурядові експерти готові її надати. Думаю, і колеги з інших громад залюбки поділяться досвідом», - зазначив В’ячеслав Негода.

Сьогодні, 6 червня, комісія при Мінрегіоні розглянула ще 107 заявок від об’єднаних громад на інфраструктурні проекти, які будуть реалізовані за рахунок державної субвенції. Загальна сума реалізації цих проектів становить близько 72 млн грн.

Загалом до Мінрегіону надійшло вже 734 проектних заявки від 129 об’єднаних громад на загальну суму близько 657 млн грн (~66 % загального розміру субвенції).

На цей час комісією вже погоджено 593 проектні заявки майже на 558 млн грн (~56 %).

34 заявки відправлено на доопрацювання.

Найкраща ситуація у Вінницькій (подано заявок на 100 % передбаченої суми субвенції), Закарпатській (100 %), Миколаївській (100 %), Івано-Франківській (100 %), Сумській (99,9 %), Луганській (98,7 %), Дніпропетровській (95,9 %), Львівській (93,1 %), Донецькій (86,2%), Херсонській (82,7 %), Житомирській (79,6 %), Львівській (79,2 %) та Чернівецькій (78,5 %) областях.

Більше половини коштів субвенції все ще залишаються без заявок у Одеській (47,3%), Полтавській (45,5 %) та Хмельницькій (48 %) областях.

Як повідомлялося, об’єднані громади почали реалізацію інфраструктурних проектів за підтримки держави.

Нагадаємо, у 2016 році з Державного бюджету об’єднаним територіальним громадам на розвиток інфраструктури передбачено субвенцію у розмірі 1 млрд грн. Кошти субвенції розподілятимуться між 159 об’єднаними громадами за чіткою формулою: в залежності від кількості сільського населення і площі громади. Це від 960 тис. грн для найменшої об’єднаної громади до 23 млн грн — для найбільшої.

 

06.07.2016 - 18:38 | Views: 18228
Недопустимо, щоб об’єднані громади зволікали з розвитком власної інфраструктури, маючи державну підтримку, - В’ячеслав Негода

Tags:

subvention V.Nehoda amalgamation of hromadas

Область:

Київська область Рівненська область

Source:

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України

Share the news:

Read more:

28 March 2024

Вишнівецька громада отримала сучасний ренгентографічний комплекс від Програми USAID DOBRE

Вишнівецька громада отримала сучасний...

Вишнівецька громада на Тернопільщині отримала цифровий ренгентографічний комплекс – таку допомогу їй надала Програма...

28 March 2024

Результати 5-го щорічного моніторингу 25 ЦНАП: інституційна динаміка та виклики сталого розвитку

Результати 5-го щорічного моніторингу 25 ЦНАП:...

Під час конференції шведсько-українського проєкту PROSTO “Підтримка доступності послуг в Україні” були представлені...

27 March 2024

Як українським громадам взяти участь в програмі Interreg Europe: процедури та дедлайни

Як українським громадам взяти участь в програмі...

20-21 березня 2024 року відбулася конференція, організована Interreg Europe, під назвою “Europe, Let`s cooperate!”....