На межі Житомирської та Хмельницької областей може з’явитися Миропільська ОТГ

Миропіль взяв курс на об’єднання, а відтак на межі двох областей – Житомирської та Хмельницької може утворитися нова об’єднана територіальна громада. 

Нагадаємо, що депутати Миропільської селищної ради ще на початку квітня звернулися до Житомирської обласної ради з пропозицією організувати круглий стіл з обговорення питань об’єднання територіальних громад за участю представників органів місцевого самоврядування та суміжних територіальних громад. Наразі чекають визначення з датою проведення спільного заходу.

Депутат селищної ради Володимир Лесько зауважує, що йдуть перемовини із сусідніми громадами, проведені громадські слухання. «Щоправда багато мешканців, особливо маленьких сіл, не розуміють важливості об’єднання громад, тому не завжди чуємо слова підтримки. Тому сподіваємося на допомогу обласної влади у плані презентаційно-роз’яснювальної роботи та підтримку наших планів щодо об’єднання», - зазначив В. Лесько.

Про активність депутатів Миропільської селищної ради згадав у своєму виступі на радіо «Житомирської хвилі» консультант з юридичних питань Олександр Пилипчук: «Смт Миропіль: ми перебуваємо у постійному телефонному зв’язку, так як виникає багато питань у процесі об’єднання. Зокрема, суміжні сільські ради виявляють бажання об’єднатися між собою та бути самостійними, що на мою думку є недоцільним, оскільки вони є неспроможними».

Миропільська громада увійшла до переліку спроможних територіальних громад Житомирської області Перспективного плану формування територій громад Житомирської області.

Область:

Житомирська область

Source:

«Рупор Житомира»

Share the news:

Read more:

28 March 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 March 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 March 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 March 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...