«Маємо докласти максимум зусиль, щоб реформа децентралізації влади пройшла успішно», – голова обласної ради на засіданні колегії Катеринопільської райдержадміністрації

8 квітня 2016 року під головуванням очільника райдержадміністрації Ольги Ніколенко проведено засідання колегії Катеринопільської райдержадміністрації за участю голови обласної ради Олександра Вельбівця та заступника директора – начальника управління планування регіонального розвитку Департаменту регіонального розвитку обласної державної адміністрації Сергія Даниленка. 

..В ході розгляду основного питання порядку денного «Про забезпечення виконавчими органами Єрківської селищної та Мокрокалигірської сільської рад об’єднаних територіальних громад виконання повноважень, визначених законодавством України» з інформацією виступила начальник відділу економічного розвитку, торгівлі та інфраструктури райдержадміністрації Ольга Шарига.

Вона повідомила, що на території району створено дві громади: Єрківську, до складу якої увійшло 3 населених пункти з кількістю 5426 жителів, загальною площею 52,5 кв.км (8% від загальної площі району) та Мокрокалигірську, яка об’єднала 6 населених пунктів та 4258 жителів, площею 127,21 кв.км. (19%). 

Власні доходи в розрахунку на 1 жителя Єрківської громади складають 2400 гривень, Мокрокалигірської - 1500. В структурі власних доходів Єрківської громади найбільшу питому вагу (85%) займають надходження прибуткового податку із заробітної плати працюючих, в структурі доходів Мокрокалигірської громади найбільшу питому вагу займають надходження всіх видів земельних податків (59 %) та прибутковий податок з орендної плати за здані в оренду земельні ділянки (39 %). 

Аналітика свідчить, що обидві громади рівномірно забезпечені відповідним фінансовим ресурсом, але мають ще додаткові резерви для його збільшення, а це: легалізація найманих працівників, підвищення рівня середньої заробітної плати, збільшення ставки орендної плати за користування землями всіх форм власності, повне оподаткування всіх видів діяльності на території громад.

Крім власних надходжень, кожна громада отримала освітню та медичну субвенції з Державного бюджету, що дасть змогу не тільки забезпечити виплату заробітної плати педагогічним працівникам в повному обсязі та видатків на енергоносії, а й направити значні кошти на покращення матеріальної бази навчальних закладів громад тощо. Більше - ТУТ

Область:

Черкаська область

Source:

Сайт Черкаської обласної ради

Share the news:

Read more:

29 March 2024

U-LEAD надала семи українським громадам шкільні автобуси

U-LEAD надала семи українським громадам шкільні...

Повномасштабна війна завдала великої шкоди нашим школам та освітній логістиці. Щоб закрити цю потребу, на кошти...

29 March 2024

Проєктний офіс в громаді: яким він має бути?

Проєктний офіс в громаді: яким він має бути?

Що таке проєктний офіс і навіщо його створювати громаді? Яким він має бути і які функції на нього можна покласти?...

29 March 2024

У Вижницькій громаді модернізують систему водопостачання за допомогою Програми USAID DOBRE

У Вижницькій громаді модернізують систему...

Система централізованого водопостачання у Вижниці Чернівецької області була побудована майже півстоліття тому. За цей...

29 March 2024

Swiss-Ukrainian project DECIDE is launching a new direction supporting the reform of vocational education in Ukraine

Swiss-Ukrainian project DECIDE is launching a...

The Swiss-Ukrainian project DECIDE, in partnership with the Ministry of Education and Science of Ukraine, is...