Степан Барна: "Я дуже ціную керівників, які шукають можливості"

Голова обласної державної адміністрації обласної державної адміністрації Степан Барна 16 березня зустрівся з активом Заводської об’єднаної територіальної громади, що у Чортківському районі. Вона об`єднала смт Заводське та с. Угринь. Загальна кількість населення громади – понад 4, 5 тис. осіб.

Очільник краю поспілкувався з керівництвом громади та ознайомився з інфраструктурою.
«Коли я приїжджаю у будь-яку громаду, то одразу питаю, чи є ФАП, ЦНАП, пожежна частина, - наголосив Степан Барна. – Адже розвиток громади неможливий без цих закладів, які надають цілий комплекс послуг на професійному рівні».

Під час зустрічі жителі громади розповіли, що хочуть перенести музичну школу у приміщення будинку культури. Кажуть, не використовувати приміщення на потреби дітей абсолютно нераціонально. У школі займається близько 200 дітей. Приміщення будинку культури підходить ідеально для занять. Крім того, тут є зал майже на 700 осіб, який підходив би для проведення звітних концертів тощо. Але приміщення будинку культури потребує ремонту, тут немає опалення.

«У нас є інфраструктура, але все потребує коштів на реконструкцію і ремонт, - каже Людмила Павлінська. – Плануємо відремонтувати частину дороги. Крім того, на території громади у занедбаному стані є пожежна чатсина. На її відновлення потрібно не менше 1, 5 млн. грн. Ми хочемо, щоб наша громада повноцінно розвивалася і люди відчували реальні зміни».

Степан Барна констатував, що Заводська об’єднана територіальна громада – приклад для інших громад. Віннаголосив, що зараз дуже важливо жителям громад навчитися писати проекти, бути активними та ініціативними.

«Я дуже ціную керівників, які шукають можливості, - зауважив Степан Барна. – Тому не ставлю на один рівень громади, які розвиваються і ті, які нічого не роблять. Сподіваюся, той ритм, у якому ви працюєте зараз ви втримаєте і так працюватимете і надалі. Адже про реальні результати зможемо говорити через кілька років».

Область:

Тернопільська область

Source:

«ЗУНР.інфо»

Share the news:

Read more:

28 March 2024

Результати 5-го щорічного моніторингу 25 ЦНАП: інституційна динаміка та виклики сталого розвитку

Результати 5-го щорічного моніторингу 25 ЦНАП:...

Під час конференції шведсько-українського проєкту PROSTO “Підтримка доступності послуг в Україні” були представлені...

27 March 2024

Як українським громадам взяти участь в програмі Interreg Europe: процедури та дедлайни

Як українським громадам взяти участь в програмі...

20-21 березня 2024 року відбулася конференція, організована Interreg Europe, під назвою “Europe, Let`s cooperate!”....

27 March 2024

Загрози та виклики соціальної сфери громад на тлі повномасштабного вторгнення: результати дослідження

Загрози та виклики соціальної сфери громад на...

Проєкт «Підтримка децентралізації: підвищення компетенцій територіальних громад у сфері соціальних послуг»...