Швейцарія надаватиме Україні свою підтримку у реформуванні системи місцевого самоврядування до 2017 року

Мінрегіон України та Швейцарська агенція з розвитку та співробітництва підписали додатковий договір стосовно впровадження українсько-швейцарського проекту DESPRO «Підтримка децентралізації в Україні», згідно з яким Швейцарія надаватиме Україні свою підтримку у реформуванні системи місцевого самоврядування до 2017 року.

Документ передбачає, що проект надаватиме технічну допомогу і сприятиме покращенню комунальних послуг у селах Вінницької, Дніпропетровської, Івано-Франківської, Полтавської та Сумської областей.

«Проект «Підтримка децентралізації в Україні» був і залишається цінним партнером у впровадженні реформи в нашій країні. Ваша допомога у пілотних регіонах – це практичні дії, спрямовані на вирішення актуальних проблем сільських територій. Ви допомагаєте нам формувати найкращий досвід, який стає прикладом для усіх громад, які прагнуть змін на краще. Наші відносини з вами перевірені часом, і ми з радістю продовжимо їх і у цьому році, який має стати визначальним для України», - сказав під час підписання договору заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України В’ячеслав Негода.

 «Цей рік дійсно буде надзвичайно важливим і непростим для України. І найбільш вразливим залишається сільське населення. Саме сільські громади сьогодні потребують першочергової підтримки і допомоги. Тому за підтримки Мінрегіону ми готові й надалі реалізовувати відповідні проекти», - сказав директор Швейцарського бюро співробітництва в Україні Гуідо Бельтрані.

Він також зазначив, що проект «Підтримка децентралізації в Україні» є частиною Стратегії швейцарського співробітництва з Україною.

«Незабаром буде представлено нову Стратегію на 2015-2018 роки, розробку якої зараз завершує уряд Швейцарії. На її реалізацію наша країна планує виділити 100 млн. франків (близько 1,8 млрд. грн.). Основними напрямками співпраці в Україні будуть: децентралізація, енергоефективність, охорона здоров’я та економічний розвиток», - повідомив Гуідо Бельтрані.

Довідково

Проект DESPRO «Підтримка децентралізації в Україні» фінансується Урядом Швейцарії на безповоротній основі. Реалізація проекту поділена на окремі фази. Перша (2007-2010) та друга (2010-2013) фази вже завершені. Третя фаза триває з 1 травня 2013 року і, за додатковою угодою, має завершитися 30 квітня 2017 року. Загальна сума реалізації третьої фази становить більше 9 млн. швейцарських франків (близько 165 млн. грн.).

Завдання проекту - розвиток сталих моделей децентралізованого надання послуг, їх успішне впровадження у пілотних регіонах, документування та інтеграція у процеси державних реформ у сфері децентралізації з метою подальшого поширення в інших регіонах.

Ключовим  партнером DESPRO є Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

20.01.2015 - 17:00 | Views: 18417
Швейцарія надаватиме Україні свою підтримку у реформуванні системи місцевого самоврядування до 2017 року

Attached images:

Tags:

DESPRO V.Nehoda

Source:

Мінрегіон

Share the news:

Read more:

18 March 2024

Добірка змін у сфері адмінпослуг та інших питань сфери публічного адміністрування за 1-15 березня 2024 року

Добірка змін у сфері адмінпослуг та інших...

Шведсько-український проєкт PROSTO «Підтримка доступності послуг в Україні» продовжує публікацію осонвних новин та...

18 March 2024

Межівська громада одною з перших в Україні прийняла Програму відновлення і відбудови

Межівська громада одною з перших в Україні...

Майже рік тут тривала робота над Програмою комлексного відновлення. Стартували у квітні 2023, а затвердили готовий...

18 March 2024

Місцеві цільові програми: відповіді на поширені запитання громад

Місцеві цільові програми: відповіді на поширені...

Місцеві цільові програми є невід'ємною складовою бюджетного процесу для органів місцевого самоврядування. Це...

18 March 2024

Про зміни у програмі медичних гарантій і як використати їх на користь пацієнтів та лікарень

Про зміни у програмі медичних гарантій і як...

Експерти U-LEAD розповіли учасникам інформаційної сесії про розширення програми медичних гарантій та зміни у...