Програма USAID DOBRE підписала меморандум про трирічну співпрацю із керівництвом Івано-Франківщини

 

Третього березня 2023 року Програма Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE) і керівники обласної військової адміністрації та обласної ради Івано-Франківщини підписали меморандум про співпрацю.


Серед основних напрямів Програми DOBRE на 2022-2025 роки – залучення громадськості до управління справами територіальних громад, підтримка місцевого економічного розвитку, відновлення та розвиток молодіжної роботи, підвищення рівня прозорості використання публічних коштів та громадський моніторинг бюджетних витрат, вдосконалення послуг місцевого самоврядування, грантова підтримка та допомога громадам у подоланні наслідків війни.

Меморандум підписали керівник Програми USAID DOBRE Брайан Кемпл, голова Івано-Франківської ОВА Світлана Онищук та голова обласної ради Олександр Сич.

У  заході також взяли участь представники Програми, голови Тлумацької, П’ядицької та Нижньовербізької громад-партнерів, секретар Івано-Франківської міської ради і журналісти.

«У всіх громадах, які стали партнерами Програми DOBRE, я бачу цілеспрямованих людей, котрі продовжують працювати, попри всі обставини, що склалися. І це мене дуже надихає, – сказав Брайан Кемпл, керівник Програми DOBRE. – Із одного боку, всі громади різні, але в них є і багато спільних турбот. Особливо це стосується освіти, організації проєктів для розвитку дітей. Це доводить, що децентралізація йде на благо людей, дає їм можливості управляти громадами і ефективно вирішувати свої питання. Дуже добре мати таких партнерів. Україна від цього стає сильнішою».

«Я щиро вдячна Програмі DOBRE та всьому американському народу за ту допомогу, яку ми отримуємо, – наголосила голова Івано-Франківської ОВА Світлана Онищук. – Завдяки їй наші громади мають змогу розвиватися, попри складний час, в якому ми живемо. Тож Прикарпаття очікує від цієї співпраці тільки позитивних змін».

За словами голови обласної ради Олександра Сича, кожен, хто залучає кошти на території Івано-Франківщини, може розраховувати на допомогу і співфінансування  обласної ради. А цілі, задекларовані в меморандумі, вибудовують хорошу перспективу для місцевого самоврядування на Прикарпатті.

На заході Брайан Кемпл вручив протоколи про співпрацю із Програмою DOBRE головам Тлумацької, П’ядицької та Нижньовербізької громад, а також секретарю Івано-Франківської міської ради.

«Зараз наша громада проводить опитування мешканців щодо того, які проєкти вони вважають першочерговими, – каже голова Тлумацької громади Ігор Петрук. – Ми розглядаємо декілька напрямків: розвиток молодіжної політики, місцевий економічний розвиток і вдосконалення послуг, які надаються органом місцевого самоврядування. Від Програми DOBRE очікуємо всебічної підтримки наших планів, у тому числі допомогу навчальними тренінгами».

Протягом 2023 року Програма DOBRE надасть різнобічну допомогу громадам-партнерам в Івано-Франківській області, в тому числі у формуванні Кризової програми з управління активами та проведення комплексної оцінки закупівельного процесу, виявлення помилок та надання рекомендацій.

Attached images:

Tags:

international support

Область:

Івано-Франківська область

Source:

Український кризовий медіа-центр

Share the news:

Read more:

28 March 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 March 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 March 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 March 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...