Конгрес місцевих та регіональних влад при Президентові України активізує свою роботу

 

2 березня Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак провів засідання президії Конгресу місцевих та регіональних влад при Главі держави, на якому було затверджено порядок денний найближчого засідання Конгресу.


«Радий відзначити, що ми виходимо на плановий формат роботи. У нас накопичилося багато нагальних питань. Можливо, нам потрібно буде зустрічатися частіше, ніж раз на місяць, як передбачено положенням про наш Конгрес, для пошуку шляхів їх розв’язання», – зазначив Андрій Єрмак на початку засідання.

Керівник Офісу Президента зауважив, що, відповідно до Положення про Конгрес, посада виконавчого секретаря президії Конгресу місцевих та регіональних влад закріплена за заступником керівника Офісу Президента, який відповідає за напрямок регіональної політики. Нещодавно таким заступником був призначений Олексій Кулеба.

Члени президії Конгресу одноголосно підтримали затвердження Олексія Кулеби виконавчим секретарем президії Конгресу.

Крім того, було затверджено порядок денний засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, яке відбудеться найближчим часом.

Президія Конгресу поклала виконання обов’язків голови Палати регіонів Конгресу на заступника голови цієї Палати, очільницю Миколаївської обласної ради Ганну Замазєєву. Їй доручено оперативно провести засідання Палати регіонів Конгресу та обрати її керівний склад, щоб президія Конгресу могла ефективно виконувати свої функції.

Керівник Офісу Президента наголосив, що Конгрес був створений як унікальна платформа, де кожен представник регіональної влади може порушити й обговорити важливі для громади питання й отримати відповіді. Конгрес покликаний скоординувати діяльність усіх органів влади в Україні.

«Це особливо актуально під час війни, коли ми рухаємося до нашої перемоги. І треба вже сьогодні думати, як ми будемо відновлювати нашу країну, повертати наших людей до нормального життя і, безумовно, компенсувати все те, що зробили російські загарбники на нашій землі», – зазначив Андрій Єрмак.

Наприкінці засідання керівник Офісу Глави держави запропонував, щоб на наступному засіданні президії Конгресу місцевих та регіональних влад було розглянуто проблематику соціальної адаптації військовослужбовців, звільнених з лав підрозділів сил оборони України за станом здоров’я.

«Сьогодні це питання справедливості для наших героїв, воїнів, які боронять Україну. Це питання є одним із найголовніших і найбільш пріоритетних для держави та, відповідно, для нашого Конгресу», – сказав Андрій Єрмак.

Tags:

Konhres mistsevykh ta rehionalnykh vlad

Source:

Офіс Президента України

Share the news:

Read more:

28 March 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 March 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 March 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 March 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...