12 січня у громадах Львівщини стартувала навчальна програма з розвитку молодіжного підприємництва

 

12 січня 2023 року відбувся брифінг щодо офіційного відкриття навчальної програми та оголошення попередніх результатів відбору учасників проєкту щодо сприяння розвитку молодіжного підприємництва серед молоді Львівщини. Ініціатива реалізовується ГО «Тех Стартап Скул» за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» та має на меті допомогти учням та студентам, у тому числі внутрішньо переміщеним, реалізувати власні розробки та започаткувати власну справу.


Розвиток креативності, винахідництва та підприємництва серед молоді є серед пріоритетів Програми розвитку освіти області на 2023 рік. Тому зі свого боку Львівська обласна адміністрація всебічно підтримує проєкт та прийняла рішення подвоїти його бюджет, задіявши ресурси області.

«Завдяки таким проєктам українська молодь має змогу повірити у свої сили та реалізувати потенціал у власній державі. Молодь повсякчас була рушієм змін у будь-яких галузях, їхні сучасні та прогресивні ідеї допомагають створювати нові й нові проєкти задля розвитку країни. У результаті започатковані стартапи зможуть залучати інвестиції та підтримувати нашу економіку. Львівська ОВА й надалі буде підтримувати схожі ініціативи та співфінансувати їх», ‒ зазначив Максим Козицький, начальник Львівської обласної військової адміністрації.

 

 

Марат Кюрчевський, керівник програм з розвитку місцевого самоврядування і децентралізації влади Агентства США з міжнародного розвитку (USAID):

«Ми в USAID дуже раді та горді можливості не тільки надавати першочергову кризову та гуманітарну допомогу нашим громадам, якої ми тільки в рамках Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» надали Львівській області вже більше ніж на 1 млн доларів США, але й завдяки таким чудовим партнерам, як Tech StartUp School, працювати на випередження і підтримувати розвиткові проєкти, які вже зараз становитимуть основу успішного повоєнного розвитку країни і сприятимуть її відновленню. Тому мені надзвичайно приємно взяти участь в запуску навчальної програми щодо підтримки молодіжного підприємництва в громадах Західної України, яка реалізовується за підтримки USAID. Ця навчальна програма через можливості неформального навчання допомагатиме молоді включно з ВПО у Львівській області розвинути їхні технічні навички та знання щодо планування, розробки та реалізації успішних та інноваційних стартап-проєктів».

 

 

Назар Подольчак, керівник ГО «Тех Стартап Скул», зазначив, що навчальна програма викликала великий інтерес у молоді та оголосив попередні підсумки реєстрації.

Так, станом на 14:00 11 січня реєстраційну форму заповнили 784 особи. Найбільше заявок на навчання подали мешканці Славської (144), Рава-Руської (133), Стрийської (109), Львівської (45), Мостиської (42), Добротвірської (39) та Козівської (28) громад. 12,4 % зареєстрованих – внутрішньо переміщені особи. Найбільший інтерес до програми виявили підлітки 12-16 років – таких загалом 691 особа. 50,6% зареєстрованих чоловіків, 49,4% - жінок.

«Навчальний курс є першою частиною проєкту, який включатиме основний модуль «Креативне мислення», крім того, учасники мають вибрати один додатковий модуль, а саме «Вступ до IT», 3-D графіка, робототехніка, експлуатація безпілотників та біотехнології. Під час навчання застосовуватимуться онлайн симулятори та тематичні майстеркласи. Оскільки останніми днями кількість реєстрацій на навчання зросла, ГО «Тех Стартап Скул» було прийнято рішення продовжити термін прийому заявок до 20 січня», - сказав Назар Подольчак.

 

Tags:

study youth

Область:

Львівська область

Source:

Share the news:

Read more:

28 March 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 March 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 March 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 March 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...