Губернатор Житомирщини Сергій Машковський зібрав голів об’єднаних громад

Сьогодні, 2 лютого в облдержадміністрації відбулася нарада з питань організації діяльності об’єднаних територіальних громад Житомирської області. На нараді були присутні голова обласної державної адміністрації Сергій Машковський, голова обласної ради Анжеліка Лабунська, керівництво структурних підрозділів ОДА та новостворених громад.

«Питання регіонального розвитку – одне з ключових державі. Децентралізація проводиться з одною метою – розвивати регіони та підвищити якість життя на місцях», – зазначив голова облдержадміністрації Сергій Машковський.

В області на сьогодні замість 46 сільських та 3 селищних рад функціонує 9 об’єднаних територіальних громад: Народицька, Тетерівська, Високівська, Потіївська, Дубрівська, Червоненська, Новоборівська, Іршанська, Вишевицька. Усі 9 об’єднаних територіальних громад, затвердили свої бюджети на 2016 рік.

До бюджетів об’єднаних територіальних громад у повному обсязі (план січня) надійшла освітня субвенція у сумі - 4 662,1 тис.грн., медична субвенція у сумі - 2 341,0 тис.грн. Базову дотацію отримано у сумі - 782,8 тис.грн.

З метою підтримки об’єднаних територіальних громад функціонує Державний фонд регіонального розвитку, кошти якого систематично надходять до області для впровадження ряду важливих соціальних проектів. На 2016 рік Житомирській області доведено ліміт видатків з ДФРР на суму 109,6 млн.грн.

Голова ОДА наголосив, що він наполягатиме на тому, щоб більшість цих коштів було спрямовано саме на відновлення об’єктів в об’єднаних територіальних громадах.

Сергій Машковський звертаючись до голів об’єднаних громад наголосив, що вони повинні розробити Стратегічні плани розвитку громади - це основа прийняття управлінських рішень. «Наявність такого документа значно полегшить Вам співпрацю з інвесторами, пошук додаткових можливостей для розвитку громади та вироблення її мешканцями спільного бачення свого майбутнього та розвитку», – сказав він.

Керівник області повідомив, що керівництво нових громад має повну підтримку від усіх підрозділів ОДА у вирішенні проблемних питань.

Область:

Житомирська область

Source:

«Рупор Житомира»

Share the news:

Read more:

29 March 2024

У Вижницькій громаді модернізують систему водопостачання за допомогою Програми USAID DOBRE

У Вижницькій громаді модернізують систему...

Система централізованого водопостачання у Вижниці Чернівецької області була побудована майже півстоліття тому. За цей...

29 March 2024

Swiss-Ukrainian project DECIDE is launching a new direction supporting the reform of vocational education in Ukraine

Swiss-Ukrainian project DECIDE is launching a...

The Swiss-Ukrainian project DECIDE, in partnership with the Ministry of Education and Science of Ukraine, is...

28 March 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 March 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...