Володимир Гройсман: Зараз йде боротьба між старою Україною і новими можливостями

Навколо питання змін до Конституції у частині децентралізації зараз відбувається боротьба між старою Україною і новими можливостями. Про це заявив Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман в ефірі телеканалу "Інтер".

"Зараз йде боротьба між старою Україною і новими можливостями", - заявив він.

Голова парламенту зазначив, що реформа децентралізації викликала значний супротив сил, які прагнуть, "щоб влада і далі залишалася у центрі", та намагаються "задушити цей процес", поширюючи неправдиві фейки.

"На превеликий жаль, зараз цю реформу, надзвичайно важливу, надзвичайно позитивну і  конструктивну, намагаються загнати в обійми фейків про Донбас, особливий статус та федералізацію", - наголосив Володимир Гройсман.

Разом з тим Голова парламенту припустив, що питання змін до Конституції потребуватиме додаткового часу задля проведення дискусій з політичними силами.

"Зараз очевидно, що треба додатковий час, невеликий, напевно, для того, щоб провести дискусії з політичними силами, які мали би прийняти рішення про те, що вони ідуть своїми голосами, не розмовами, йдуть на децентралізацію", - зазначив він.

Керівник парламенту нагадав, що частина народних депутатів звернулася до Конституційного Суду України з поданням щодо строку, коли Верховна Рада може розглянути зміни до Конституції. "Далі ми будемо вже визначатися, коли може бути це відповідальне голосування", - зазначив Володимир  Гройсман.

"Ми зараз не плануємо на цьому пленарному тижні розгляд цього питання, оскільки ще тривають дискусії", - заявив він, відповідаючи на питання, коли відбудеться розгляд змін до Конституції у частині децентралізації.

Володимир  Гройсман також наголосив, що зміни до Конституції закріплять надбання розпочатої фінансової децентралізації та закладуть основу для "однозначної передачі повноважень на місця".

"Ми насправді прокинемося у іншій Україні, в європейській країні, де дуже чітко розмежовано, хто за що відповідає", - підкреслив Голова парламенту. "Ця Конституція потрібна Україні і українцям, а не Російській Федерації, президенту Російської Федерації чи Мінським угодам".

Відео виступу є ТУТ

25.01.2016 - 16:41 | Views: 11484
Володимир Гройсман: Зараз йде боротьба між старою Україною і новими можливостями

Tags:

Volodymyr Groysman Constitution

Source:

Прес-секретар Голови Верховної Ради України

Share the news:

Read more:

29 March 2024

У Вижницькій громаді модернізують систему водопостачання за допомогою Програми USAID DOBRE

У Вижницькій громаді модернізують систему...

Система централізованого водопостачання у Вижниці Чернівецької області була побудована майже півстоліття тому. За цей...

29 March 2024

Swiss-Ukrainian project DECIDE is launching a new direction supporting the reform of vocational education in Ukraine

Swiss-Ukrainian project DECIDE is launching a...

The Swiss-Ukrainian project DECIDE, in partnership with the Ministry of Education and Science of Ukraine, is...

28 March 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 March 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...