Геннадій Зубко: Децентралізація – єдиний спосіб для України бути успішною

Децентралізація – єдиний спосіб для України відбутися як спроможна, незалежна держава. Про це заявив Віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко під час публічного звіту щодо виконання Програми діяльності Уряду.

«2015 рік став безповоротною точкою у проведені децентралізації. У 2016 році ми повинні поставити стратегічну крапку в цій реформі і змінити близько 500 законів, які чітко розподілять повноваження між органами влади на всіх рівнях», - наголосив Геннадій Зубко.

«Ми розпочали глобальний процес реформування країни, і зупинятися вже не можна. Маховик запущений, і у 2016 році децентралізація набере ще більших обертів. Жодна країна світу не робила настільки глобальних реформ у такий стислий проміжок часу. Тому українцям є чим пишатися», - заявив Геннадій Зубко.

«Децентралізація об’єднала українців та світову спільноту. Головне – ми заручилися підтримкою простих громадян, адже 60% населення країни вірять у позитивні результати реформи і підтримують її проведення. Разом з нами Євросоюз і США, які тримають Росію на санкціях, даючи нам час для проведення реформ. Нас підтримують міжнародні фінансові установи та донорські організації, центральні та місцеві органи влади, депутати Верховної Ради та місцеві еліти», - підкреслив Геннадій Зубко.

Як нагадав Геннадій Зубко, під час свого виступу у Парламенті Віце-президент США Джо Байден сказав, що децентралізація надзвичайно важлива для майбутнього України в Європі: «Конституційні реформи, які включають реформу судової системи та децентралізацію, що має на меті використання найкращої європейської практики, не є відмовою від демократичних принципів, це не підриває суверенітет». 

Мінрегіон, впроваджуючи децентралізацію, користується досвідом країн, які вже вдало пройшли крізь цей процес. Вони допомагають Україні як у розробці програмних стратегій, так і в фінансуванні впровадження програм, сказав Геннадій Зубко.

Він нагадав, що 159 громад вже об’єдналися та на виборах 25 жовтня обрали своїх депутатів і голів місцевих рад. Вони вже почали свою роботу і показують гарний приклад того, як успішне проведення децентралізації дозволяє громадам організовувати своє життя. 

09.12.2015 - 14:40 | Views: 12283
Геннадій Зубко: Децентралізація – єдиний спосіб для України бути успішною

Attached images:

Tags:

H.Zubko

Source:

Прес-служба Віце-прем`єр-міністра України

Share the news:

Read more:

29 March 2024

Внутрішня комунікація в громаді під час війни: важливе своєчасне інформування

Внутрішня комунікація в громаді під час війни:...

Комунікація під час війни — це про безпеку та надання населенню своєчасної інформації. В наш час комунікація є не...

29 March 2024

Методичні рекомендації ОМС щодо діяльності у сфері національної інфраструктури геопросторових даних

Методичні рекомендації ОМС щодо діяльності у...

Розвиток національної інфраструктури геопросторових даних - важлива складова процесу відновлення громад та...

29 March 2024

U-LEAD надала семи українським громадам шкільні автобуси

U-LEAD надала семи українським громадам шкільні...

Повномасштабна війна завдала великої шкоди нашим школам та освітній логістиці. Щоб закрити цю потребу, на кошти...

29 March 2024

Проєктний офіс в громаді: яким він має бути?

Проєктний офіс в громаді: яким він має бути?

Що таке проєктний офіс і навіщо його створювати громаді? Яким він має бути і які функції на нього можна покласти?...