29 March 2024
Logo slogan
text_block_en
Варварівська сільська об’єднана територіальна громада
  Зроблено План
Соцзахист   Створення центру інтегрованих соціальних служб як інноваційної моделі надання соціальних послуг населенню.
Соцзахист дітей

Розроблено та затверджено «Комплексну програму соціального захисту населення Варварівської сільської ради на 2017-2019 роки»

Надано матеріальну допомогу 9 учасникам бойових дій, на загальну суму 18 тис. грн.; онкохворим – 4 тис. грн.. інваліду I групи – 3200 грн.

Організовано роботу пришкільних таборів з денним перебуванням, Виділено 49875 грн.

В дошкільних навчальних закладах збільшено вартість харчування на 10% в день на одну дитину протягом оздоровчого періоду

Створення центру інтегрованих соціальних служб як інноваційної моделі надання соціальних послуг населенню.

Створення умов для інклюзивного навчання дітей з особливими освітніми потребами

Охорона здоров'я

Побудовано дитячий майданчик.

Розширено перелік закладів з якими укладено угоди щодо обслуговування населення вторинною медичною допомогою

Для надання якісних медичних послуг населенню громади заплановано створення центру первинної медико-санітарної допомоги
Економічний розвиток Проведено реконструкція житлового будинку, утеплення фасаду Варварівського ДНЗ, капітальний ремонт покрівлі Заплановано до реалізації низку проектів: «Капітальний ремонт покрівлі дитячого садочку «Ластівка» по вул. Чкалова, 36 в с. Варварівка Юр’ївського району Дніпропетровської області». Повна вартість проекту становить 737,19799 тис. грн. "Будівництво водопровідної мережі в с. Вербське" Повна вартість проекту становить 1232,448 тис. грн.
Е-урядування

Укладено угоду з КП ГІНКНВЦ ДОР щодокомплексної системи захисту інформації.

Розроблено Місцеву програму інформатизації “Електронна громада” на 2017 – 2019 роки (основний інструмент реалізації проектів та заходів в сфері інформатизації)

Запровадження електронного документообігу  в органах місцевого самоврядування.

Планується створення ЦНАП протягом 2017-2018 років

Безпека життя

В сільській раді введено посаду фахівця з питань цивільного захисту.

Затверджено Положення про місцеву ланку ТП ЄДС ЦЗ.

Постійно проводиться пропаганда знань з цивільного захисту серед населення та розвиток його громадської свідомості щодо власної а колективної безпеки.

Соціальний ефект: Створення оптимальної системи управління територіальною підсистемою єдиної державної системи цивільного захисту та підвищення ефективності її функціонування.

В сільській раді введено посаду фахівця з питань цивільного захисту, заплановано створення системи оповіщення населення у разі виникнення надзвичайних ситуацій.

Соціальний ефект: Забезпечення належного рівня безпеки життєдіяльності населення, захисту суб’єктів господарювання і територій від загрози виникнення надзвичайних ситуацій.

Заплановано створення системи оповіщення населення у разі виникнення надзвичайних ситуацій

Культура та спорт

У громаді функціонують 2 заклади культури: Варварівський сільський будинок культури та Вербуватівуський культурно спортивний центр "Зоряний".

Відкрито спортивні гуртки на базі культурно спортивного центру "Зоряний".

Заплановано створення стадіону на території громади.

Капітальний ремонт Варварівського сільського будинку культури.

Визначення культурного і ресурсного потенціалу ОТГ (культурне мапування), інвентаризація пам'яток та виготовлення облікової документації. Створення місцевого реєстру елементів нематеріальної культурної спадщини громади. Упорядкування мережі бібліотек та якості послуг, розширення зон Wi-Fi в центрах культурного досугу.

Просторовий розвиток

Громадою розроблено Генеральний план.

Заплановано розроблення схеми планування території громади

Стратегія розвитку Прийнято програму соціально-економічного розвитку громади на 2017 рік На даний час проходить відбір партнерів для написання стратегії розвитку громади.
Освіта

Придбано меблі для навчальних закладів.

Створено мережу гуртків для охоплення учнів позакласною роботою.  Покращено матеріально-технічну базу навчальних закладів ( придбано меблі та обладнання)

Забезпечено рівний доступ осіб до якісної освіти.

Створено умови для здобуття особами загальної середньої освіти, впровадження допрофільної підготовки і профільного навчання, поглибленого вивчення окремих предметів, забезпечення всебічного розвитку особи, а також допрофесійного навчання незалежно від місця їх проживання.

Створення позашкільного навчального закладу за напрямком "Естетичне виховання".

Провести аналіз мережі підпорядкованих навчальних закладів з урахуванням їх кадрового потенціалу та рівня матеріально-технічного забезпечення.

Створювати з урахуванням соціально-економічних, національних, культурно-освітніх і мовних потреб за наявності необхідної кількості учнів (вихованців) відповідно до встановлених нормативів наповнюваності класів, необхідної матеріально-технічної та науково-методичної бази, педагогічних кадрів/ або забезпечити утримання  закладів освіти нового типу, опорних закладів та їх філій у порядку, визначеному чинним законодавством.

Організувати проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи серед громадськості щодо утворення округу, опорних закладів, їх філій.

Вивчити стан впровадження допрофільної підготовки і профільного навчання у навчальних закладах, що входитимуть до складу округу, та якість надання зазначених освітніх послуг.

Провести прогнозування витрат на зміцнення матеріально-технічної бази навчальних закладів, придбання шкільних автобусів з метою організації підвезення учнів (вихованців) і педагогічних працівників до місця навчання, роботи та до місця проживання, введення у разі потреби додаткових посад педагогічних працівників;

Долучитись до реалізації Концепції “Нова українська школа”.

Реалізувати на практиці пріоритети розвитку системи освіти, надання якісних освітніх послуг дітям, розвиток компетентностей в умовах загальноосвітньої школи, підготовки до життя.

Завершити процедуру створення структурних підрозділів освіти виконавчого органу об’єднаної територіальної громади та методичних служб.

Завершити формування власної і ефективної системи забезпечення освітніми послугами населення своєї громади.

Кадри децентра-лізації

Участь у 2016-т 2017 роках представників громади та  у дистанційному навчанні

  • "Староста - лідер, адміністратор, представник інтересів територіальної громади"
  •  "Проекти як інструменти розвитку громади"
  • " Організація роботи  Центру надання адміністративних послуг в громаді"
  • "Депутат - лідер громади"

Участь у  2017 році представників громади у дистанційному навчанні

  • "Мистецтво жити в громаді"
  • "Формування освітньо-культурно-спортивного простору громади"

share

utc

Choose a region, community or village