Експерт інституту політичної освіти Олександр Солонтай про громадянське суспільство в громадах Запорізької області

12 вересня на базі Запорізького Центру розвитку місцевого самоврядування відбувся семінар «Укріплення громадянського суспільства в ОТГ. Механізми участі громадськості в розвитку територій» для голів, представників громадянських організацій ОТГ Запорізької області та інших зацікавлених сторін.

- На сьогоднішній день в ОТГ Запорізької області функціонують більше 200 організацій громадянського суспільства. Це суттєвий ресурс громади, який має бути використаний для розвитку території. Я впевнений, що організації громадянського суспільства можуть стати дієвим партнером влади з вирішення найбільш гострих проблем ОТГ, а також джерелом кадрів для апарату управління громадою.Сьогодні ключовою проблемою виступає якість та інтенсивність роботи громадських об’єднань. Окремим питанням постає розуміння ними напрямків співпраці з владою громад. Сьогодні для дискусій з даної теми був запрошений Олександр Солонтай, який як ніхто може надати вичерпні відповіді на актуальні питання. Крім того, з метою об’єднання зусиль та ефективного використання всіх наявних ресурсів наш Центр ініціює створення Асоціації громадських організації Запорізької області, - зазначив директор Запорізького ЦРМС Олександр Свистун.

Серед основних питань, які висвітлив головний спікер заходу, керівник програми практичної політики, експерт Інституту політичної освіти  Олександр Солонтай, були: роль громадського сектору в розвитку території, інституційне підсилення діяльності ОГС, шляхи залучення населення до діяльності організацій громадянського суспільства та чимало інших не менш актуальних тем, що сьогодні турбують громадянське суспільство громад Запорізької області.

Завершився семінар доповіддю спікера щодо висвітлення діяльності організацій громадянського суспільства в ЗМІ. Під час заходу всі присутні мали змогу подискутувати з експертом та поставити свої питання.

13.09.2017 - 22:10 | Переглядів: 11119

Приєднані зображення:

Теги:

U-LEAD

Область:

Запорізька область

Джерело:

Поділитися новиною:

Читайте також:

29 березня 2024

У Вижницькій громаді модернізують систему водопостачання за допомогою Програми USAID DOBRE

У Вижницькій громаді модернізують систему...

Система централізованого водопостачання у Вижниці Чернівецької області була побудована майже півстоліття тому. За цей...

29 березня 2024

Стартує новий напрям з підтримки реформи професійної освіти в Україні у межах Швейцарсько-українського проєкту DECIDE

Стартує новий напрям з підтримки реформи...

  Швейцарсько-український проєкт DECIDE у партнерстві з Міністерством освіти і науки України запускає новий...

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...