Громади Чернігівщини об’єднали зусилля для забезпечення дітей дошкільною освітою

Чотири територіальних громади Семенівського району, що на Чернігівщині, керуючись Законом «Про співробітництво територіальних громад», об’єднали зусилля для забезпечення дітей дошкільною освітою шляхом проведення капітального ремонту дитячого садочка у м. Семенівка і забезпечення підвозу до нього дітей з прилеглих сіл. Про це повідомили у Департаменті з питань місцевого самоврядування та територіальної організації влади Мінрегіону.

Проект капітального ремонту дитячого садка, реалізувати який планують протягом 2015 року, бере участь у спільному пілотному проекті Європейського союзу та Програми розвитку ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» за сприяння та підтримки Мінрегіону.

На даний момент Семенівська міська рада вже розробила проектно-кошторисну документацію на капітальний ремонт дитячого садочка, що передбачає заміну вікон на склопакети, зовнішнє утеплення стін, цоколя та даху будинку, заміну мережі опалення. Крім іноземних інвестицій та коштів міського бюджету, до реалізації цього проекту планують залучити кошти бюджетів трьох сільських рад: Хотіївки, Миколаївки та Карповичів, які не мають власних дитячих садочків, але мають змогу організувати централізований підвіз дітей до дитячого садка у місті.

Наразі триває процес узгодження і оформлення відповідної документації.

У профільному Департаменті Мінрегіону зазначили, що територіальні громади в Україні у вигляді Закону «Про співробітництво територіальних громад» мають реальний правовий інструмент об’єднання своїх ресурсів для вирішення місцевих проблем. А реалізація подібних проектів є свідченням того, що активні громади, які прагнуть змінити життя мешканців на краще, готові домовлятися між собою і співпрацювати.

Нагадаємо, у червні 2014 року за ініціативою Мінрегіону Верховна Рада України прийняла Закон «Про співробітництво територіальних громад». Документ визначає, що співробітництво територіальних громад  - відносини між двома або більше територіальними громадами, що здійснюються на договірних засадах у визначених Законом формах з метою забезпечення соціально-економічного, культурного розвитку територій, підвищення якості надання послуг населенню на основі спільних інтересів та цілей, ефективного виконання органами місцевого самоврядування визначених законом повноважень.

Лідерами у питанні співробітництва територіальних громад сьогодні є Хмельницька, Полтавська та Чернігівська області.

Інформаційну брошуру про СПІВРОБІТНИЦТВО ТЕРИТОРІАЛЬНИХ ГРОМАД читати ТУТ.

16.01.2015 - 02:00 | Переглядів: 11423
Громади Чернігівщини об’єднали зусилля для забезпечення дітей дошкільною освітою

Область:

Чернігівська область

Джерело:

Мінрегіон

Поділитися новиною:

Читайте також:

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 березня 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 березня 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...