У Луцьку обговорили можливості для створення центрів безпеки на Волині

У Волинському Центрі розвитку місцевого самоврядування в рамках програми «U-LEAD» відбувся семінар присвячений створенню центрів безпеки в рамках міжмуніципального співробітництва та охорони праці в ОТГ.

Директор  Волинського Центру розвитку місцевого самоврядування Анатолій Пархом’юк звернувся до присутніх із вітальним словом. Він наголосив на тому, що центри безпеки надзвичайно важливі для розвитку місцевого самоврядування.

Експерт із децентралізації Полтавського Центру розвитку місцевого самоврядування Олександр Ісип розповів про міжмуніципальне співробітництво як інноваційний інструмент розвитку спроможності ОМС, центри безпеки як один із напрямів співробітництва ОТГ. Він підкреслив важливість центрів безпеки і наголосив, що представникам об’єднаних територіальних громад не варто «створювати велосипед» при їх будівництві. Так, на території об’єднаних територіальних громад такі центри можна поєднувати із тими установами, які необхідні тій чи іншій громаді.

Заступник начальника ДСНС України у Волинській області Костянтин Романчук повідомив присутніх про стан організації цивільного захисту, пожежної та техногенної безпеки на територіях ОТГ.

Завідуючий сектору юридичного забезпечення управління держпраці у Волинській області ознайомив учасників семінару із загальними питаннями охорони праці та із основними вимогами законодавства.

Також учасники семінару побували у пожежній частині міста Луцька, де дізналися про історію та сучасність пожежогасіння у центрі Волинської області. 

 

11.08.2017 - 13:22 | Переглядів: 6532

Приєднані зображення:

Теги:

U-LEAD

Область:

Волинська область

Джерело:

Поділитися новиною:

Читайте також:

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 березня 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 березня 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...