Представники місії ОБСЄ високо оцінили результати області в запровадженні реформи децентралізації

Голова облдержадміністрації Костянтин Бриль провів зустріч з представниками Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Майклом Уокером та Алмазбеком Усеновим, з якими обговорив важливі для області питання.

Під час спілкування торкнулися реформи децентралізації влади, яка триває по всій Україні. Костянтин Бриль повідомив гостям, що  в загальноукраїнському рейтингу формування спроможних територіальних громад Запорізька область посіла третє місце. Причому це стосується не тільки кількості, а й якості проведення реформи.

- Набагато цікавіше розвивати державу та запроваджувати в життя реформи, потрібні людям, а не брати участь у політичних інтригах. Запоріжці відчули важливість створення об’єднаних територіальних громад. Це стосується прямих фінансових відносин бюджет-громада, що одразу позначилося на якості життя людей. Власне облдержадміністрація працює на засадах партнерських взаємовідносин з усіма громадами. Так, ми дійсно посідаємо третє місце в державі за кількістю громад, проте цьому передувала непроста праця з людьми на місцях, - підкреслив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

У свою чергу, представники місії ОБСЄ Майкл Уокер та Алмазбек Усенов зауважили, що на початку реалізації реформи децентралізації влади в Україні існували  побоювання щодо реальності цих кроків. Проте час показав, що люди реально оцінили весь позитив створення об’єднаних територіальних громад. Більше того, Запорізький регіон досяг чималих результатів. І це дійсно помітно.

Наостанок Костянтин Бриль повідомив, що вже восени в Запоріжжі заплановано проведення InCoфоруму інтеграції та кооперації. Однією із ключових платформ стануть саме об’єднані громади. Адже інвестори мають побачити весь позитив співпраці з ОТГ.

 

Область:

Запорізька область

Джерело:

Сайт Запорізької ОДА

Поділитися новиною:

Читайте також:

29 березня 2024

Методичні рекомендації ОМС щодо діяльності у сфері національної інфраструктури геопросторових даних

Методичні рекомендації ОМС щодо діяльності у...

Розвиток національної інфраструктури геопросторових даних - важлива складова процесу відновлення громад та...

29 березня 2024

U-LEAD надала семи українським громадам шкільні автобуси

U-LEAD надала семи українським громадам шкільні...

Повномасштабна війна завдала великої шкоди нашим школам та освітній логістиці. Щоб закрити цю потребу, на кошти...

29 березня 2024

Проєктний офіс в громаді: яким він має бути?

Проєктний офіс в громаді: яким він має бути?

Що таке проєктний офіс і навіщо його створювати громаді? Яким він має бути і які функції на нього можна покласти?...

29 березня 2024

У Вижницькій громаді модернізують систему водопостачання за допомогою Програми USAID DOBRE

У Вижницькій громаді модернізують систему...

Система централізованого водопостачання у Вижниці Чернівецької області була побудована майже півстоліття тому. За цей...