Громади Запорізької області знайомились з децентралізацією сфери соціального захисту населення

Сьогодні Запорізький ВП «Центр розвитку місцевого самоврядування» спільно з Департаментом соціального захисту населення Запорізької ОДА провели семінар на тему: «Впровадження моделі адміністрування надання послуг із соціальної підтримки населення в об’єднаних територіальних громадах», учасниками якого стали голови, фахові спеціалісти ОТГ та РДА Запорізької області.

Власні повноваження громад у сфері соціального захисту, організація діяльності уповноваженого соціального підрозділу щодо виконання управлінських процедур і операцій за принципом «єдиного вікна», планування, організація та надання соціальних послуг в умовах децентралізації, взаємодія управлінь соціального захисту населення РДА та об’єднаних територіальних громад. Ці та інші не менш важливі та актуальні питання підіймались в рамках семінару.

Директор Запорізького ВП «Центр розвитку місцевого самоврядування» Олександр Свистун підкреслив важливість розгляду даної тематики.

- Питання, які підіймаються сьогодні є надзвичайно актуальними, саме тому ми намагаємось якомога частіше надавати якісні фахові консультації представникам органів місцевого самоврядування ОТГ. Сьогодні активно триває процес реформування відповідних галузей, саме тому наші громади потребують роз’яснення щодо нововведень в законодавстві України, - розповів Олександр Свистун.

Серед тих, хто відкривав семінар – заступник голови – керівник апарату Запорізької ОДА.

- Сьогодні я бачу в аудиторії дуже багато знайомих обличь і це неймовірно важливо, бо насправді спеціалісти ОТГ, які тут знаходяться вже не перший рік працюють з людьми і з кожним навчальним заходом вони все більше розуміють, яким чином необхідно діяти задля отримання результату та якісної роботи загалом. Реформа децентралізації охоплює всі сфери життя наших громад і має багато нюансів, в яких ми допомагаємо відчувати себе впевненішими та бути більш обізнаними, - зазначила Зінаїда Бойко.

Під час кожної доповіді спеціалісти ОТГ активно дискутували зі спікерами та експертами. Сьогодні реформування в нашій країні відбувається досить активно, тому і питань виникає чимало.

02.08.2017 - 19:19 | Переглядів: 7675

Приєднані зображення:

Область:

Запорізька область

Джерело:

Поділитися новиною:

Читайте також:

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 березня 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 березня 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...