Завдяки програмі ПРООН «місцевий розвиток, орієнтований на громаду» на території Краснопільського району реалізовано 17 проектів

Про це під час Міжрегіональної конференції в Запоріжжі «Децентралізація. Спроможні громади, як основа для регіонального розвитку: виклики та можливості процесу децентралізації» розповів голова Краснопільської райдержадміністрації Юрій Яремчукє

Міжрегіональна конференція з децентралізації зібрала голів об’єднаних громад з 10 областей України: Запорізької, Дніпропетровської, Донецької, Луганської, Харківської, Сумської, Херсонської, Миколаївської, Кіровоградської та Тернопільської.

Основним завданням заходу було вироблення спільних рекомендацій щодо підготовки та впровадження стратегічних планів об’єднаних громад, удосконалення механізмів надання послуг членам громад, посилення їхньої фінансової спроможності, подальша розробка спільних ініціатив влади, донорів та громад задля пришвидшення руху до європейських стандартів.

Долучився до конференції та привітав представників громад і Прем’єр-міністр України Володимир ГРОЙСМАН, який якраз перебував з робочою поїздкою у Запорізькій області.

У заході також брали участь представники міжнародних організацій, зокрема, Проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду - ІІІ», представники Представництва ЄС в Україні.

Юрій Яремчук презентував присутнім «Шляхи розвитку об’єднаних територіальних громад Краснопільського району в умовах децентралізації. Перші успіхи, проблеми становлення та пошук ефективних рішень». Він детально зупинився на вже реалізованих в районі проектах, залучених інвестиціях і розповів про плани на майбутнє в різних сферах життєдіяльності громади.

«Завдяки програмі ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» на території Краснопільського району було реалізовано 17 проектів. Тому для нас участь в цій конференції є дуже важливою задля подальшого налагодження співпраці з нашими європейськими партнерами. В свою чергу це відкриває нам дорогу до участі в різного роду програмах та проектах, спрямованих на зміцнення об’єктів інфраструктури, закладів соціальної сфери та вирішення проблемних питань громади», – зазначив Юрій Яремчук.

Область:

Сумська область

Громади:

Краснопільська селищна об’єднана територіальна громада Краснопільська територіальна громада

Джерело:

Сайт Сумської ОДА

Поділитися новиною:

Читайте також:

29 березня 2024

Внутрішня комунікація в громаді під час війни: важливе своєчасне інформування

Внутрішня комунікація в громаді під час війни:...

Комунікація під час війни — це про безпеку та надання населенню своєчасної інформації. В наш час комунікація є не...

29 березня 2024

Методичні рекомендації ОМС щодо діяльності у сфері національної інфраструктури геопросторових даних

Методичні рекомендації ОМС щодо діяльності у...

Розвиток національної інфраструктури геопросторових даних - важлива складова процесу відновлення громад та...

29 березня 2024

U-LEAD надала семи українським громадам шкільні автобуси

U-LEAD надала семи українським громадам шкільні...

Повномасштабна війна завдала великої шкоди нашим школам та освітній логістиці. Щоб закрити цю потребу, на кошти...

29 березня 2024

Проєктний офіс в громаді: яким він має бути?

Проєктний офіс в громаді: яким він має бути?

Що таке проєктний офіс і навіщо його створювати громаді? Яким він має бути і які функції на нього можна покласти?...