ЦНАП — до 60 адміністративних послуг у комфортних умовах

ЦНАП повинен бути комфортним місцем для обслуговування громадян, але не повинен „грішити” надмірними витратами на  його створення та утримання. Завдяки тому, що об'єднані громади отримали широкі власні повноваження, вони тепер мають змогу якісно надавати адміністративні послуги за посередництвом фахівців у ЦНАП — Центрах надання адмістративних послуг, активно долучаючи до цього процесу сільських старост.

29 червня близько 20 представників об'єднаних громад Вінничини на практиці і з перших вуст дізнавались у приміщенні Вінницького ВП ЦРМС про особливості створення пілотних ЦНАП у рамках Програми “U-LEAD” з Європою, детально розбирались в організаційно-правових аспектах діяльності таких Центрів, відвідали один з перших ЦНАП в Україні — Вінницький “прозорий офіс”, а також практикувались в питаннях, пов'язаних з електронним урядуванням та електронною демократією.

В ролі експертів і лекторів перед гостями з різних куточків Східного Поділля виступили Марина Говорухіна — комунікаційний експерт другого компоненту Програми U-LEAD Марина Говорухіна, Ірина Копчук керівник вінницкього ЦНАП “прозорий офіс”, директор Вінницького ВП ЦРМС Олег Левченко, керівник Лабораторії Електронної Демократії Софія Сакалош, представник програми EGAP в Україні — Віктор Маценко, а також — Ігор Солоненко, керівник управління інформаційних технологій Вінницької ОДА.

У рамках підписаних між ОТГ та SKL International (component 2 Програми U-LEAD) меморандумів передбачається ремонт та обладнання Центрів надання адміністративних послуг, а також навчання відповідних фахівців та інформування населення про діяльність таких Центрів.

U-LEAD є спільною програмою Європейського Союзу та його держав-членів – Данії, Естонії, Німеччини, Польщі та Швеції. У планах її другого компоненту планується відкриття до кінця 2017 року не менше 24 ЦНАПів в уже створених об’єднаних громадах і близько 600 центрів – до кінця 2020 року.

Юрій Войціцький, експерт з регіонального розвитку, Вінницький ВП ЦРМС 

29.06.2017 - 20:59 | Переглядів: 15778

Приєднані зображення:

Теги:

адміністративні послуги

Область:

Вінницька область

Джерело:

Поділитися новиною:

Читайте також:

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 березня 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 березня 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...