Презентовано результати стратегічної підтримки ОТГ Хмельниччини

23 червня 2017 року в офісі Програми «U-LEAD з Європою» (вул. Велика Житомирська, 20, Київ) відбулася презентація результатів проекту «Підтримка розвитку об'єднаних громад у Хмельницькій області» реалізованого «Інститутом громадянського суспільства» протягом 2016-2017 років.

Цей пілотний проект був реалізований за фінансової підтримки Міжнародного фонду «Відродження» в рамці впровадження проекту «Експертна та інформаційна підтримка процесу реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні», Швейцарсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні», Шведсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні», Проекту ЄС «Підтримка політики регіонального розвитку України», Програми Ради Європи «Децентралізація і територіальна консолідація в Україні», а також за підтримки програми «U-LEAD з Європою».

Як зазначив Анатолій Ткачук, директор «Інституту громадянського суспільства», ідея проекту полягала в допомозі новоутвореним громадам Хмельниччини функціонувати в нових для них умовах. Для прикладу, Волочиська міська і Сатанівська селищна об'єднані територіальні громади були обрані пілотними у розроблені стратегічного та просторового планування.

Проект також мав на меті проаналізувати інституційну та організаційну підтримку об'єднаних громад, можливості розвитку у сфері територіального та стратегічного планування та забезпечення методичних рекомендацій для новостворених об'єднаних громад. Протягом діяльності проекту були розроблені низка стратегічних та методичних матеріалів, забезпечуючи підтримку на місцевому та регіональному рівні.

За підсумками заходу було відзначено, що на даному етапі підтримки ОТГ важливо впроваджувати інноваційні методи. Забезпечення стратегічної підтримки та поширення кращих практик повинні лягти в основу подальшого розвитку можливостей громад в Україні.  

26.06.2017 - 17:08 | Переглядів: 9279
Презентовано результати стратегічної підтримки ОТГ Хмельниччини

Приєднані зображення:

Теги:

Анатолій Ткачук ULEAD

Область:

Хмельницька область

Джерело:

Поділитися новиною:

Читайте також:

29 березня 2024

Проєктний офіс в громаді: яким він має бути?

Проєктний офіс в громаді: яким він має бути?

Що таке проєктний офіс і навіщо його створювати громаді? Яким він має бути і які функції на нього можна покласти?...

29 березня 2024

У Вижницькій громаді модернізують систему водопостачання за допомогою Програми USAID DOBRE

У Вижницькій громаді модернізують систему...

Система централізованого водопостачання у Вижниці Чернівецької області була побудована майже півстоліття тому. За цей...

29 березня 2024

Стартує новий напрям з підтримки реформи професійної освіти в Україні у межах Швейцарсько-українського проєкту DECIDE

Стартує новий напрям з підтримки реформи...

  Швейцарсько-український проєкт DECIDE у партнерстві з Міністерством освіти і науки України запускає новий...

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...