Форум місцевого розвитку об’єднує симпатиків Карпат

23-25 червня у Трускавці проходить ІІ Форум місцевого розвитку. Цьогоріч Форум організовує однойменне громадське об’єднання «Форум місцевого розвитку» асоціації самоврядних органів – «Ради Львівщини» та «Єврорегіон Карпати-Україна» та Львівська обласна рада.

Захід присвячено обговоренню двох актуальних тем місцевого розвитку – розвитку Карпатського регіону та реформи децентралізації в її різних аспектах.

Форум покликаний стати унікальною міжнародною платформою обміну досвіду з питань регіонального та місцевого розвитку, а також єдиним на теренах Західної України дискусійним майданчиком з обговорення перспектив координації зусиль органів місцевого самоврядування, виконавчої влади усіх рівнів, бізнесу та неурядових організацій задля забезпечення сталого розвитку та розумного зростання територій.

Окрім того, Форум стане першим в Україні місцем широкого обговорення питання стратегічного планування розвитку Карпат, міжнародної співпраці Карпатських держав у сфері охорони довкілля, підвищення доступності до регіону та збереження історико-культурної спадщини, а також співпраці самоврядних органів карпатських регіонів у рамках програм Європейського Союзу. Це питання є надзвичайно актуальним у контексті започаткування польською стороною процесу ініціювання перед Європейською Комісією розробки та впровадження макрорегіональної стратегії ЄС для Карпат.

Вартим уваги є той факт, що у ході Форуму відбудеться перше публічне обговорення ініціативи розробки та впровадження Європейською Комісією макрорегіональної стратегії ЄС для регіону Карпат за участі керівників центральних органів законодавчої влади України та Польщі та профільних урядових структур. Метою нової макрорегіональної європейської стратегії є об’єднання зусиль представників органів влади усіх рівнів 8 Карпатських держав: України, Польщі, Чехії, Словаччини, Угорщини, Румунії, Сербії та Австрії, задля координації дій для підвищення ефективності регіонального розвитку та міжрегіональної співпраці.

У понад 10 дискусіях, передбачених програмою Форуму, візьмуть участь близько 400 учасників. Серед них парламентарі Карпатських держав, в тому числі спікери парламентів України та Польщі, урядовці, представники дипломатичного корпусу, очільники областей Західної України та карпатських регіонів сусідніх держав, керівники самоврядних органів карпатського регіону, представники програм, що фінансують місцеві ініціативи, представники третього сектору, експерти.

Упродовж трьох днів у Трускавці учасники Форуму обговорять питання транскордонної співпраці, децентралізації, місцевого та регіонального розвитку, сприяння малому та середньому бізнесу, енергоефективності та можливостей для розвитку місцевого самоврядування.

Форум також буде багатий додатковими заходами, серед яких забіг учасників заходу з метою популяризації здорового способу життя, ділові сніданки представників самоврядних органів з урядовцями та експертами як спосіб неформального обговорення ключових проблем місцевого розвитку, а також безпрецедентна для Львівщини зустріч керівників самоврядних органів карпатських регіонів, ініційована головою Львівської обласної ради Олександром Ганущином.

Слід зазначити, що Форум – це потужний публічний майданчик для зустрічі на найвищому рівні однодумців та людей, які прагнуть дати значний поштовх для розвитку та потенціалу карпатських територій та громад.

Довідка:
Уперше Форум місцевого розвитку у Трускавці відбувся у 2016 році. Тоді на Львівщину завітало понад 150 учасників, серед яких очільники обласної влади та органів місцевого самоврядування, парламентарі, маршалки прикордонних воєводств, представники профільних комітетів ВРУ, дипломатичного корпусу, неурядових організацій, а також міжнародних фондів і програм. Головною подією Форуму стала двостороння зустріч голови Верховної Ради України Андрія Парубія та Маршалка Сейму Республіки Польща МарекаКухцінського, а також робоча зустріч парламентських делегацій Верховної Ради України та Сейму Республіки Польща.

24.06.2017 - 13:04 | Переглядів: 8727
Форум місцевого розвитку об’єднує симпатиків Карпат

Теги:

форум

Джерело:

Форум місцевого розвитку

Поділитися новиною:

Читайте також:

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 березня 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 березня 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...