Соціальний захист в ОТГ обговорили на Сумщині

Офіс реформ у Сумському регіональному відділенні Асоціації міст України спільно з обласною службою у справах дітей, департаментом соціального захисту населення облдержадміністрації та Управлінням Держпраці в Сумській області провели практикум із застосування законодавства «Особливості організації системи соціального захисту в об’єднаних територіальних громадах. Законодавчі ініціативи Асоціації міст України»

Голови та посадові особи об’єднаних територіальних громад пройшли навчання щодо створення інклюзивного простору та системи соціального захисту населення.

Як зазначили учасники практикум, у зв’язку із проведенням реформ у державі велика кількість повноважень передається з районних та обласних підрозділів виконавчої влади радам міст обласного значення та об’єднаним територіальним громадам.

«Ми готові допомагати в створені дійсно ефективного місцевого самоврядування, яке б працювало на високому рівні», – наголосила координатор Офісу реформ у Сумському регіональному відділенні Асоціації міст України Ніна Мельник.

Після он-лайн включення консультанта з питань інклюзії Вінницької міської ради Сюзанни Жуковської, практикум продовжився обговоренням співпраці служби у справах дітей з об’єднаними територіальними громадами.

«Виконання державної політики щодо соціального захисту дітей є нашою спільною задачею, тому що від нас і тільки від нас залежить, якими наші міста і села будуть завтра і хто в них житиме, – зазначив Юрій Каліновський, начальник служби у справах дітей облдержадміністрації.

Завершився семінар виступами заступника начальника Управління Держпраці у Сумській області Наталії Антоненко та заступника директора Сумського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Світлани Поляченко. Після чого учасники обмінялися контактами та домовилися провести в липні кущові наради за участю фахівців служби у справах дітей, Сумського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та консультантів Офісу реформ у Сумському регіональному відділенні Асоціації міст України.

Область:

Сумська область

Джерело:

Сайт Сумської ОДА

Поділитися новиною:

Читайте також:

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 березня 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 березня 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...