У Луцьку обговорюють кращі практики місцевого самоврядування у сфері надання адміністративних послуг

На базі Центру надання адміністративних послуг міста Луцька відбувається семінар з обміну досвідом “Кращі практики місцевого самоврядування у сфері надання адміністративних послуг”. Захід організований Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, Програмою Ради Європи “Децентралізація і територіальна консолідація в Україні” у співпраці з Зимнівською об’єднаною територіальною громадою і департаментом “Центр надання адміністративних послуг у місті Луцьку” Луцької міської ради.

Участь у відкритті семінару взяв секретар міської ради, виконувач повноважень міського голови Ігор Поліщук. Звертаючись до присутніх, він наголосив: “Ми раді вітати усіх вас у Луцьку. Наш ЦНАП є одним із найкращих в Україні. Це визнавали на багатьох рівнях. Коли цей процес тільки розпочинався, то багато не вірили в успіх. Але ми бачимо, що такий крок був виправданим. Наш ЦНАП уже давно окупив кошти, які витрачені на його побудову, а нині уже й прибутки місту приносить.

За 5 місяців 2017 року Луцький ЦНАП прийняв 105 тисяч відвідувачів. Щодня від 800 до 1500 відвідувачів. Надається 325 послуг. На сьогоднішній день відбувається добудова ЦНАПу. Також плануємо відкрити філію у 33-му мікрорайоні. Це дасть можливість зробити наші послуги ще доступнішими та комфортнішими”.

Ігор Поліщук побажав усім гарного заходу та здобуття нових знань. Він висловив сподівання, що отриманні у Луцьку знання можна впровадити у своїх громадах.

У рамках семінару учасники обговорять такі теми: “Кращі практики місцевого самоврядування”: методології, пріоритети, переваги для учасників”, “Функціонування Центру надання адміністративних послуг м. Івано-Франківська та його територіальних підрозділів, використання електронних сервісів за для доступності послуг та розвитку територіальної громади”, “Центр надання адміністративних послуг у місті Луцьку - “Ми працюємо для Вас”, “Центр надання адміністративних послуг м.Львова — простий сервіс для спілкування львів’ян із владою” тощо.

Також відбудеться презентація Всеукраїнської асоціації центрів надання адміністративних послуг.

Область:

Волинська область

Джерело:

«ЗУНР.Інфо»

Поділитися новиною:

Читайте також:

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 березня 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 березня 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...