Для ОТГ розроблені стандарти щодо якісних послуг у різних сферах, - Зубко

2017-й є роком поглибленої секторальної децентралізації в Україні. На сьогодні вже створено 701 ЦНАП. До 2018 року до управлінь ОДА буде передано 120 тисяч км доріг місцевого значення. В освіті формуємо єдиний освітній простір на рівні громади, систему опорних школи. Створення системи первинної медицини у сільській місцевості дозволить перейти від оперативного втручання до діагностики і попередження захворювань.

Про це наголосив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко під час виступу на панельній дискусії щодо результатів реформи децентралізації.

Серед ключових складових секторальної децентралізації він назвав стратегічне  планування, проектний менеджмент і розробку інвестиційних маршрутних карт в ОТГ, посилення соціальних комунікацій за рахунок регіональних офісів реформ, які стають комунікаційними і навчальними хабами реформи на місцях, а також – міжвідомчу координацію.

«Наразі Мінрегіон співпрацює із іншими органами виконавчої влади, зокрема у рамках проектів EDGE, U-LEAD, PULSE, DOBRE, GIZ. Ми спільно розробили стандарти, за рахунок яких буде впроваджуватися якісний сервіс в ОТГ. Вже напрацьовано єдині стандарти щодо створення типового ЦНАП, нового освітнього простору, зокрема принципи приєднання початкових шкіл до опорних. Опрацьовуємо перспективи створення і розвитку в ОТГ дитячих театрів та творчих майстерень. Це все необхідно передбачати, коли ідеться про створення сучасної опорної школи. Відповідні рекомендації стосуються також і створення системи первинної медичної допомоги у громадах», — зауважив Геннадій Зубко.

За його словами, наразі Мінрегіон спільно із ДСНС розробляє маршрутну карту щодо створення в територіальних органах Центрів безпеки за системою 20-хвилинної доступності. «Це дозволить забезпечити швидке реагування на надзвичайні ситуації. Ми запропонували стандарти Центру безпеки, який може мати у складі не тільки пожежну охорону, але і присутність лікарів швидкої допомоги, представників поліцейської станції і ЦНАП», — зазначив Зубко.

20.06.2017 - 18:00 | Переглядів: 9621
Для ОТГ розроблені стандарти щодо якісних послуг у різних сферах, - Зубко

Теги:

Геннадій Зубко

Джерело:

Прес-служба Віце-прем’єр-міністра України

Поділитися новиною:

Читайте також:

29 березня 2024

У Вижницькій громаді модернізують систему водопостачання за допомогою Програми USAID DOBRE

У Вижницькій громаді модернізують систему...

Система централізованого водопостачання у Вижниці Чернівецької області була побудована майже півстоліття тому. За цей...

29 березня 2024

Стартує новий напрям з підтримки реформи професійної освіти в Україні у межах Швейцарсько-українського проєкту DECIDE

Стартує новий напрям з підтримки реформи...

  Швейцарсько-український проєкт DECIDE у партнерстві з Міністерством освіти і науки України запускає новий...

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...