У Шишаках відкрили відреставрований Центр первинної медико-санітарної допомоги

Голова Полтавської ОДА Валерій Головко, спільно з представниками обласної та районної влад, відвідали Шишацьку об’єднану територіальну громаду.

Під час поїздки оглянули відремонтований ФАП у Гоголевому, завітали до Національного музею-заповідника М. В. Гоголя та взяли участь у відкритті Центру медико-санітарної допомоги у Шишаках.

Робочий візит на Шишаччину Валерій Головко, спільно з представниками ОДА, депутатами Полтавської обласної ради та владою краю, розпочали з відвідин фельдшерсько-акушерського пункту в Гоголевому, що входить до Шишацької ОТГ. Всього місцева об’єднана громада нині має 8 таких осередків.

Потому посадовці перевірили хід реконструкції Центру дозвілля, що облаштовують на території музею-заповідника Миколи Гоголя.

– Роботи у колишньому будинку культури, який має перетворитись на Центр дозвілля при музею, тільки-но розпочались, – розповідає начальник Управління капбудівництва Полтавської ОДА Тимофій Голбан. – З необхідних за проектом 23 млн грн цьогоріч маємо сім. Плануємо до кінця 2017-го виконати зовнішнє оздоблення та облаштувати інженерні мережі.

Відкрити культурний осередок мають намір до 210-річчя від Дня народження письменника, у 2019 році. Також представники влади відвідали сам музей-заповідник Миколи Гоголя.

Проте, ключовим пунктом візиту стало відкриття Центру первинної медико-санітарної допомоги Шишацької селищної ради.

– Цей приклад показує, як об’єднані громади реалізують свої повноваження на практиці, – говорить голова Полтавської ОДА Валерій Головко. – Ми бачимо, як іде передача влади на місцях. Як і те, що ОТГ цілком здатні до розбудови і надання якісних послуг населенню. Оце і є унаочнення децентралізації: люди отримують якісні послуги, навіть якщо мешкають у малих селах.

Проект реконструкції Центру первинної медико-санітарної допомоги зробили у липні минулого року.

– Ремонт будівлі обійшовся у понад 6 мільйонів гривень, – відзначає головний лікар ЦПМСД Олександр Іващенко. – Нині заклад може приймати до 160 чоловік на добу, що цілком покриває потребу місцевої громади у медичних послугах.

Персонал закладу відзначає: у нових умовах працювати значно приємніше.

– Нині радикально змінились і умови нашої праці, і технічне оснащення закладу, – розповідає медсестра Любов Павлова. – Раніше бракувало діагностичних апаратів, приміщення потребувало ремонту. Тепер приймати пацієнтів стане значно комфортніше.

– Відкриття Центру – результат спільної праці громади, районної та обласної влад, – говорить очільник Шишацької громади Олександр Тутка. – Це – перший крок. Та головне – початок. Спільними зусиллями будуємо європейську країну. На часі ще багато роботи, але об’єднаною громадою досягти бажаного значно легше.

Завершився візит керівників області в Шишацькому будинку культури. Тут відбулися урочистості до Дня медичного працівника. В рамках заходу найкращі медики об’єднаної громади отримали відзнаки від обласної та районної адміністрацій та рад.

Область:

Полтавська область

Громади:

Шишацька селищна об’єднана територіальна громада

Джерело:

Сайт Полтавської ОДА

Поділитися новиною:

Читайте також:

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 березня 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 березня 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...

28 березня 2024

Вишнівецька громада отримала сучасний ренгентографічний комплекс від Програми USAID DOBRE

Вишнівецька громада отримала сучасний...

Вишнівецька громада на Тернопільщині отримала цифровий ренгентографічний комплекс – таку допомогу їй надала Програма...