Херсонська облрада проводить конкурс проектів розвитку

2017 року Херсонська обласна рада започаткувала конкурс проектів розвитку територіальних громад сіл, селищ, міст Херсонської області. Згідно з положенням про конкурс, його метою є відбір проектів розвитку, спрямованих на підвищення активності територіальних громад та органів місцевого самоврядування у розв’язанні актуальних проблем розвитку територій, а також поширення позитивного досвіду органів місцевого самоврядування, набутого в процесі реалізації програм і проектів.

Із обласного бюджету на конкурс проектів виділено 785 тис. гривень. На кращий проект сільської ради заплановано 100 тис. гривень. Селищні ради та міські ради міст районного значення змагатимуться за 110 тис. гривень. Ще 200 тисяч грн виділять одній із районних рад, міській раді міста обласного значення або об’єднаній територіальній громаді. Найбільшу суму в 375 тисяч гривень отримає кращий спільний проект громади села, селища, міста чи ОТГ. Обов’язковою умовою для учасників є співфінансування проектів із місцевих бюджетів.

Підготовка проектів здійснюється у відповідності з положеннями, викладеними в методичних рекомендаціях для учасників конкурсу та опублікованими на сайті облради. Йдеться передусім про заходи з поліпшення соціальної, економічної, культурної, спортивної, екологічної інфраструктури та налагодження зв’язку з місцевим бізнесом. Оцінювати проекти від громад буде експертна група у складі депутатів обласної ради, фахівців виконавчого апарату обласної ради та структурних підрозділів Херсонської ОДА.

Область:

Херсонська область

Джерело:

«День»

Поділитися новиною:

Читайте також:

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 березня 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 березня 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...