Об'єднані громади запрошуються до участі в міжнародному навчальному проекті

Об'єднані територіальні громади запрошуються до участі в міжнародному навчальному проекті (для представників громад Дніпропетровської, Запорізької, Кіровоградської, Миколаївської, Одеської, Полтавської, Сумської, Херсонської, Чернігівської областей, в яких у грудні 2016 року були проведені місцеві вибори).

Представники об’єднаних громад запрошуються до участі в проекті, що фінансується Міністерством закордонних справ Польщі з програми польської допомоги в цілях розвитку. Проектна діяльність передбачає,  серед іншого, тижневий візит до Польщі.

Виконавцем проекту «Використання евалюації в процесі ефективного управління об’єднаною громадою» є Фонд Демократичне Товариство Схід (м. Варшава) разом із партнером – Східноукраїнським центром громадських ініціатив (м. Київ).

Метою проекту, спрямованого передусім до органів самоврядування місцевих об’єднаних громад, є підвищення управлінського потенціалу громад шляхом оцінювання результатів їхньої діяльності.

У рамках проекту буде проведено 3-денний тренінг на території України на тему ролі евалюації в плануванні та управлінні делегованими державними повноваженнями; тижневий візит до Польщі під час якого група відвідає кілька громад в околицях Варшави; надання консультацій громадам-учасницям проекту оцінювачами та експертами проекту; підсумкова конференція в Києві.

Під час візиту до Польщі будуть розглянуті такі теми: освіта в громаді (принципи організації освітнього процесу, фінансування освіти; евалюація в школі); роль евалюації в проектах Європейського фонду регіонального розвитку; евалюація ринку праці; громадський бюджет; комунальні підприємства громади, вплив громадських консультацій на завдання, які виконуються громадою.

Організатори покривають всі витрати, пов'язані з участю в проекті: проїзд, проживання, харчування.

До участі в проекті запрошуються представники громад Дніпропетровської, Запорізької, Кіровоградської, Миколаївської, Одеської, Полтавської, Сумської, Херсонської, Чернігівської областей, де в грудні 2016 року були проведені місцеві вибори.

До участі в проекті буде відібрано 8 органів місцевого самоврядування.

Бажаючих узяти участь у проекті просимо завантажити, заповнити додану анкету  та вислати на email: 2017evaluation@gmail.com до 16 червня 2017 року.

Проект «Використання евалюації в процесі ефективного управління об’єднаною громадою» реалізується Фондом Демократичне Товариство Схід спільно з Східноукраїнським центром громадських ініціатив. Проект співфінансований з програми «Підтримка демократії», яка фінансується в межах польської програми співробітництва в цілях розвитку Міністерства закордонних справ РП у 2017 р.

Поділитися новиною:

Читайте також:

18 березня 2024

Добірка змін у сфері адмінпослуг та інших питань сфери публічного адміністрування за 1-15 березня 2024 року

Добірка змін у сфері адмінпослуг та інших...

Шведсько-український проєкт PROSTO «Підтримка доступності послуг в Україні» продовжує публікацію осонвних новин та...

18 березня 2024

Межівська громада одною з перших в Україні прийняла Програму відновлення і відбудови

Межівська громада одною з перших в Україні...

Майже рік тут тривала робота над Програмою комлексного відновлення. Стартували у квітні 2023, а затвердили готовий...

18 березня 2024

Місцеві цільові програми: відповіді на поширені запитання громад

Місцеві цільові програми: відповіді на поширені...

Місцеві цільові програми є невід'ємною складовою бюджетного процесу для органів місцевого самоврядування. Це...

18 березня 2024

Про зміни у програмі медичних гарантій і як використати їх на користь пацієнтів та лікарень

Про зміни у програмі медичних гарантій і як...

Експерти U-LEAD розповіли учасникам інформаційної сесії про розширення програми медичних гарантій та зміни у...