Представники ОТГ з Тернопільщини завітали на Прикарпаття для обміну досвідом з питань підготовки інвестиційний проектів

З дводенним візитом на Прикарпаття завітали представники об’єднаних територіальних громад Тернопільської області. Гості перейматимуть досвід підготовки інвестиційний проектів, які фінансуються з фондів донорських організацій, та залучення їх коштів на розвиток інфраструктури громад. Своєю чергою, і вони ділитимуться з іванофранківцями своїми успішними напрацюваннями.

За словами заступника голови облдержадміністрації Богдана Кобилянського, Тернопільська область є серед лідерів в Україні за кількістю об’єднаних територіальних громад. Упродовж двох років нашим сусідам вдалось утворити 39 ОТГ.  На переконання посадовця, такий показник є надзвичайно вагомим, а досвід тернополян може стати прикарпатцям у нагоді.

Директор Івано-Франківського центру розвитку місцевого самоврядування Руслан Панасюк підкреслив, що наша область має серйозні здобутки, які будуть презентовані гостям. Зокрема, це робота в частинах проектної діяльності та енергоефективності. На високому рівні у нас впроваджуються інструменти та сервіси з електронного урядування. Він наголосив, що тернополяни охоче відгукнулися на запрошення відвідати Івано-Франківщину. Додамо, минулого року прикарпатці перебували у Тернополі. З тих пір між обома центрами було налагоджено обопільну співпрацю.

Поряд з тим експерт нагадав, що в нашій області створено 15 ОТГ, а також  відзначив досвід об’єднання та функціонування тернопільських ОТГ. Обміни здобутками між обома областями можуть стати подальшими імпульсами позитивних змін в ОТГ.

Директор Тернопільського центру розвитку місцевого самоврядування Віктор Литвинчук зазначив, що, незважаючи на успішність процесу об’єднання громад, важливо забезпечити їхнє якісне функціонування. «Не дивлячись на високі показники об’єднання в Україні, розуміємо, що не має межі досконалості. Ми готові переймати досвід та успішні практики й в інших областях. Знаємо, що Івано-Франківщина має серйозні здобутки у різних галузях, тому ми приїхали сюди», — резюмував Віктор Литвинчук.

Для гостей було організовано семінар-тренінг з питань циклів управління проектів. Навчальну частину провів експерт з питань регіонального розвитку ІФ центру розвитку  місцевого самоврядування Ігор Мельничук. Він розповів про  методику впровадження проектів, моделі та фази проектного циклу. Експерт стверджує, що ефективність і стійкість діяльності ОТГ багато в чому залежить від якості здійснюваних управлінських заходів у сфері керівництва проектним циклом.

Область:

Івано-Франківська область

Джерело:

Сайт Івано-Франківської ОДА

Поділитися новиною:

Читайте також:

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 березня 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 березня 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...