Громади Запорізької області навчаються працювати в системі Prozorro

Україна веде активну боротьбу з корупцією. Багато процесів потрапили під реформування. Донедавна процедура державних закупівель була одним із джерел використання службовими особами їхніх прав та можливостей для особистого збагачення. Але сьогодні «всі бачать все». Таким є основний слоган системної реформи тендерного процесу в електронних публічних та державних закупівлях в Україні Prozorro.

Нормативно-правове регулювання електронної системи закупівель, тендерний комітет, планові та допорогові закупівлі, тендерна документація. Ці та інші аспекти роботи з державними закупівлями були розглянуті під час тренінгу, який відбувся на базі Запорізького ВП «Центр розвитку місцевого самоврядування».

- Сьогоднішній захід присвячений дуже важливій та актуальній темі, яка потребує широкого висвітлення. З цією метою ми запросили консультанта з публічних закупівель, члена комісії з розгляду звернень при проведенні допорогових закупівель при ГО Transparancy International Дениса Левченка. Ця людина має безпосереднє відношення до системи Prozorro. Хотів би зазначити, що наступного місяця ми плануємо проведення другої практичної частини даного тренінгу для громад Запорізької області, - розповів директор Запорізького ВП «Центр розвитку місцевого самоврядування» Олександр Свистун.

Заступник голови – керівник апарату Запорізької обласної державної адміністрації підкреслила актуальність проведеного заходу.

- Ще рік тому ми нічого не знали про систему Prozorro. Тоді ми зіткнулись з великою кількістю запитань з боку громад. Важливо, що сьогодні присутні керівники та фахівці, які працюють в рамках цієї системи. Я впевнена, що вчитись ніколи не пізно. Чим більше ми будемо вивчати цю тематику, тим менше помилок ми будемо робити. Якщо ми зможемо навчити таку велику кількість фахівців –  отримаємо значно кращі результати. Очікуваний результат від синергії Запорізького «Центру розвитку місцевого самоврядування», Запорізької обласної державної адміністрації та Запорізької обласної ради – отримання представниками громад знань з важливих та актуальних тем сьогодення, - поділилась Зінаїда Бойко.

Спікер тренінгу напротязі цілого дня розповідав про процедуру державних закупівель. Разом з громадами Запорізької області він розібрав тендерну документацію, створив річні плани закупівель та зайшов в реальні кабінети клієнтів. Денис Левченко зазначив, що Prozorro – це система, яка працює, її не треба боятись. Всі звикли до старого, до паперових торгів, але необхідно приймати зміни, які демонструють позитивний результат. Раніше корупційних моментів було неймовірно багато. Завдяки Prozorro ситуація змінилась. Неабияк важливо тепер навчитись користуватись цією системою.

В ході навчання всі присутні мали змогу поставити запитання, які турбували їх найбільше та отримати вичерпні відповіді на них.

29.05.2017 - 15:54 | Переглядів: 7600

Приєднані зображення:

Область:

Запорізька область

Джерело:

Поділитися новиною:

Читайте також:

29 березня 2024

U-LEAD надала семи українським громадам шкільні автобуси

U-LEAD надала семи українським громадам шкільні...

Повномасштабна війна завдала великої шкоди нашим школам та освітній логістиці. Щоб закрити цю потребу, на кошти...

29 березня 2024

Проєктний офіс в громаді: яким він має бути?

Проєктний офіс в громаді: яким він має бути?

Що таке проєктний офіс і навіщо його створювати громаді? Яким він має бути і які функції на нього можна покласти?...

29 березня 2024

У Вижницькій громаді модернізують систему водопостачання за допомогою Програми USAID DOBRE

У Вижницькій громаді модернізують систему...

Система централізованого водопостачання у Вижниці Чернівецької області була побудована майже півстоліття тому. За цей...

29 березня 2024

Стартує новий напрям з підтримки реформи професійної освіти в Україні у межах Швейцарсько-українського проєкту DECIDE

Стартує новий напрям з підтримки реформи...

  Швейцарсько-український проєкт DECIDE у партнерстві з Міністерством освіти і науки України запускає новий...