На Горностаївщині стартувала перша об'єднана територіальна громада

У минулу п'ятницю, 12 травня, відбулась установча перша сесія селищної ради Горностаївської об'єднаної територіальної громади.

На сесію прибули 25 із 26 новообраних депутатів. Також були присутні керівники району, голови та секретарі сільських рад, які об'єдналися.

Голова територіальної виборчої комісії Марина Коцюба оголосила рішення комісії про підсумки виборів до Горностаївської об'єднаної територіальної громади, що відбулися 30 квітня 2017 року.

Згідно результатів головою ОТГ став Дмитро ЛЯХНО, який йшов на вибори шляхом самовисування, а до складу ради Горностаївської ОТГ було обрано 26 депутатів. Їм усім вручили посвідчення.

Новообраний голова Горностаївської об'єднаної територіальної громади склав присягу на вірність громаді та народу України. Таким чином на сесії голова ОТГ Дмитро Ляхно приступив до виконання своїх обов'язків, набули повноважень і 26 депутатів селищної ради.

Марина Коцюба привітала новообраних депутатів та голову об'єднаної громади, побажала їм успіхів й передала ведення сесії селищному голові , який подякував за виявлену довіру та закликав депутатів до спільної роботи на користь громади.

Привітали новообране керівництво Горноставської територіальної громади голова районної ради Сергій Карпеченко та голова райдержадміністрації Олександр Єрохін. Вони висловили сподівання, що депутати об'єднаються, незалежно від партійної приналежності, щоб розвивати територіальну громаду.

Потім депутати перейшли до розгляду питань порядку денного. Секретарем ради, за пропозицією голови селищної ради, таємним голосуванням було обрано Людмилу ЗІНЯК. На сесії ухвалили рішення про припинення повноважень сільських рад та їх реорганізацію, утворення старостинських округів на базі колишніх сільських рад, які ввійшли до ОТГ. Виконання обов'язків старости поклали на осіб, які здійснювали повноваження сільських голів.

На сесії затвердили заступником селищного голови Людмилу МІНСЬКУ, а керуючою справами – Наталію БУТЕНКО. Утворили персональний склад виконавчого комітету, до складу якого увійшли голова, заступник, керуюча справами селищної ради, усі виконувачі обов'язки старости, Володимир Луговець, Наталія Солоха, Сергій Сушко та Руслан Ткаченко. Було затверджено склад постійно діючих комісій – їх 5, а очолюватимуть депутати Юрій Васильєв, Анатолій Сизонець, Олександр Слісаренко, Сергій Ганзюк, Наталія Ганіч.

Депутати створили робочі комісії для забезпечення виконання горностаївським селищним головою повноважень з управління справами юридичних осіб, що реорганізуються через приєднання до Горностаївської громади.

Область:

Херсонська область

Джерело:

«Херсонці»

Поділитися новиною:

Читайте також:

29 березня 2024

Внутрішня комунікація в громаді під час війни: важливе своєчасне інформування

Внутрішня комунікація в громаді під час війни:...

Комунікація під час війни — це про безпеку та надання населенню своєчасної інформації. В наш час комунікація є не...

29 березня 2024

Методичні рекомендації ОМС щодо діяльності у сфері національної інфраструктури геопросторових даних

Методичні рекомендації ОМС щодо діяльності у...

Розвиток національної інфраструктури геопросторових даних - важлива складова процесу відновлення громад та...

29 березня 2024

U-LEAD надала семи українським громадам шкільні автобуси

U-LEAD надала семи українським громадам шкільні...

Повномасштабна війна завдала великої шкоди нашим школам та освітній логістиці. Щоб закрити цю потребу, на кошти...

29 березня 2024

Проєктний офіс в громаді: яким він має бути?

Проєктний офіс в громаді: яким він має бути?

Що таке проєктний офіс і навіщо його створювати громаді? Яким він має бути і які функції на нього можна покласти?...