На Житомирщині за вихованцями відкритого у Садках дитсадка батьки можуть спостерігати через Інтернет

2 травня чергова приємна подія відбулася у Садківській територіальній громаді: дошкільний навчальний заклад "Ластівка", який функціонував на базі загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів, отримав власне сучасне комфортне і затишне приміщення на дві групи - "Сонечко" та "Веселка" - з окремими входами, роздягальнями, спальнями, ігровими та навчальними кімнатами, санвузлами. Крім цього приміщення ДНЗ має теплу підлогу, термосанацію, економну та ефективну систему обігріву, зону Wi-Fi. А ще дитячий садочок оснащений новітньою системою відеофіксації, що дозволить батькам малечі через мережу Інтернет відразу з кількох відеокамер спостерігати за своїми чадами як на вулиці, так і в будівлі закладу. На зведення Садківського ДНЗ "Ластівка" з Державного фонду регіонального розвитку було виділено 3,4 млн. грн. Ще майже мільйон гривень використано з бюджету Садківської сільської ради.

Садочок відвідуватиме 36 малят: 18 - старшої групи і 18 - різновікової. Всього ж на території громади проживає 82 дитини дошкільного віку. Забезпечуватимуть роботу ДНЗ 14 висококваліфікованих місцевих працівників (за виключенням вчителя англійської мови, яка проживає в селі Іванівка), спроможних і бажаючих на сто відсотків віддатися праці зі своїми вихованцями.

Привітати громаду з такою подією прибули голова Житомирської райдержадміністрації Сергій Микитюк, директор Департаменту містобудування, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства облдержадміністрації Роман Щебетов, депутати Житомирської районної ради та інші поважні гості.

Найщиріші вітання та побажання добра - міцного здоров'я, мирного неба, упевненості у завтрашньому дні, благополуччя, твердої віри у себе - жителям Садків та Вигоди (сіл, які після аварії на Чорнобильській АЕС прийняли до себе переселенців Лугинського, Народицького, Овруцького та Олевського районів), побажав їхній народний депутат Віктор Развадовський. А ще він через представників фракції чорнобильців у районній раді Василя Стаха та Василя Козела подарував дитячому садочку ікону Святого Миколая Чудотворця - покровителя дітей. Крім цього, саме завдяки команді Віктора Развадовського на території ДНЗ "Ластівка" з'явилося прекрасне ігрове містечко.

Область:

Житомирська область

Джерело:

«Рупор Житомира»

Поділитися новиною:

Читайте також:

18 березня 2024

Добірка змін у сфері адмінпослуг та інших питань сфери публічного адміністрування за 1-15 березня 2024 року

Добірка змін у сфері адмінпослуг та інших...

Шведсько-український проєкт PROSTO «Підтримка доступності послуг в Україні» продовжує публікацію осонвних новин та...

18 березня 2024

Межівська громада одною з перших в Україні прийняла Програму відновлення і відбудови

Межівська громада одною з перших в Україні...

Майже рік тут тривала робота над Програмою комлексного відновлення. Стартували у квітні 2023, а затвердили готовий...

18 березня 2024

Місцеві цільові програми: відповіді на поширені запитання громад

Місцеві цільові програми: відповіді на поширені...

Місцеві цільові програми є невід'ємною складовою бюджетного процесу для органів місцевого самоврядування. Це...

18 березня 2024

Про зміни у програмі медичних гарантій і як використати їх на користь пацієнтів та лікарень

Про зміни у програмі медичних гарантій і як...

Експерти U-LEAD розповіли учасникам інформаційної сесії про розширення програми медичних гарантій та зміни у...