Громади Львівщини та інших регіонів переймали досвід Тернопільщини щодо реформи децентралізації

З 24 по 26 квітня 2017 року представники об'єднаних територіальних громад Львівської, Тернопільської, Закарпатської, Донецької та Луганської областей взяли участь у спільному навчальному візиті в м. Тернопіль та громади Тернопільської області з метою ознайомлення із кращими практиками реформи децентралізації.

До складу делегації Львівської області ввійшли представники Жовтанецької, Давидівської, Новострілищанської, Мостиської, Заболотцівської, Грабовецької та потенційної Великомостівської громади, а також представники Центру розвитку місцевого самоврядування у Львівській області.

Делегати зі Львівщини спочатку зустрілися із керівництвом Тернопільської області в приміщенні Тернопільської обласної адміністрації, де відбулася дискусія з питань здійснення реформи децентралізації на територіях областей-учасників заходу. Згодом представники громад нашого регіону спільно із колегами з інших областей відвідали Великогаївську, Теребовлянську, Васильковецьку, Шумську, а також потенційну Збаразьку громаду. Керівники громад поділилися принципами залучення донорських коштів на розроблення стратегічних планів розвитку, формування нового культурного середовища, реформою культурної та освітянської сфер, зокрема створення так званих Центрів культури і дозвілля.

Під час візитів безпосередньо в громади також велику увагу було присвячено роботі Центрів надання адміністративних послуг, управлінню фінансами, інституту старост, утворенню добровільних пожежних команд в громадах та іншим питанням, що стосуються функціонування громад.

Як зазначив директор Центру розвитку місцевого самоврядування у Львівській області Андрій Бринь: "Навчальна поїздка до Тернопільської області, яка являється однією із лідерів за кількістю створених ОТГ, відкрила приклади нових можливостей для представників громад нашого регіону, а також надала можливості створення умов для більш тіснішої співпраці між громадами західних областей України, що сприятиме консолідації наших зусиль в рамках загальнодержавної реформи місцевого самоврядування."

Даний захід був організований Центрами розвитку місцевого самоврядування у Львівській, Тернопільській, Закарпатській, Донецькій та Луганських областях в рамках програми "U-LEAD".

Теги:

U-LEAD

Область:

Львівська область Тернопільська область Закарпатська область Донецька область Луганська область

Джерело:

Поділитися новиною:

Читайте також:

29 березня 2024

Внутрішня комунікація в громаді під час війни: важливе своєчасне інформування

Внутрішня комунікація в громаді під час війни:...

Комунікація під час війни — це про безпеку та надання населенню своєчасної інформації. В наш час комунікація є не...

29 березня 2024

Методичні рекомендації ОМС щодо діяльності у сфері національної інфраструктури геопросторових даних

Методичні рекомендації ОМС щодо діяльності у...

Розвиток національної інфраструктури геопросторових даних - важлива складова процесу відновлення громад та...

29 березня 2024

U-LEAD надала семи українським громадам шкільні автобуси

U-LEAD надала семи українським громадам шкільні...

Повномасштабна війна завдала великої шкоди нашим школам та освітній логістиці. Щоб закрити цю потребу, на кошти...

29 березня 2024

Проєктний офіс в громаді: яким він має бути?

Проєктний офіс в громаді: яким він має бути?

Що таке проєктний офіс і навіщо його створювати громаді? Яким він має бути і які функції на нього можна покласти?...