Ігор Гундич та Павло Розенко перевірили якість надання адмінпослуг у Тетерівській ОТГ

Якість надання адміністративних послуг у Тетерівській об’єднаній громаді перевірили Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко та голова облдержадміністрації Ігор Гундич.

В рамках робочої поїздки до Житомирської області сьогодні, 7 квітня, Павло Розенко відвідав ЦНАП у с. Корчаку, де з березня 2017 року розпочав роботу агентський пункт Пенсійного фонду з обслуговування громадян.

«За рахунок децентралізації та реформи Пенсійного Фонду ми максимально наближаємо пенсійні послуги до людини. За допомоги та активної участі територіальних місцевих громад ми відкриваємо ось такі агентські пункти Пенсійного фонду в ОТГ. Вони будуть виконувати первинну роботу інспекторів: прийом документів від громадян, надання консультацій щодо перерахунків, оформлення пенсій, обрахування стажу. Тепер людині не треба їхати в Житомир, стояти там в чергах, коли можна прийти сюди, в ЦНАП, і отримати необхідні консультації щодо пенсійного забезпечення. Тому я закликаю всі територіальні громади Житомирської області підключитись до такої робити», – зазначив Віце-прем’єр-Міністр України.

В приміщенні ЦНАПу облаштовано автоматизоване робоче місце для фахівця Пенсійного фонду з доступом до мережі Інтернет. За період роботи агентського пункту у громаді понад 300 осіб звернулось до спеціаліста Фонду.

Таких пунктів, які знаходяться поза межами приміщень органів Пенсійного фонду, на території області є три – один у Тетерівській ОТГ та два у м. Бердичеві.

Під час огляду ЦНАПу голова ОДА Ігор Гундич наголосив, що працівники за рік функціонування установи надали більше 2,5 тис. послуг, більшість з яких – послуги у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень. У 2016 році здійснено капітальний ремонт приміщення за рахунок співфінансування: державна субвенція склала 1 млн 91 тис. грн, а поточний ремонт здійснили за рахунок коштів місцевого бюджету в сумі майже 200 тис. грн.

 «Реформа децентралізації має колосальний потенціал для розвитку територій. Коли об’єднуються громади і відразу із депресивних сіл, як було з цим селом [Тетерівка] зокрема, ОТГ перетворилась в економічно спроможну громаду, яка отримала додатковий фінансовий ресурс. І сьогодні має всі можливості вкладати кошти в розвиток інфраструктури, в покращення якості надання послуг. Таким чином процес децентралізації, який був започаткований 3 роки тому, набирає обертів і люди починають відчувати позитивні зміни», – акцентував Павло Розенко.

Область:

Житомирська область

Громади:

Тетерівська сільська об’єднана територіальна громада Тетерівська територіальна громада

Джерело:

Сайт Житомирської ОДА

Поділитися новиною:

Читайте також:

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 березня 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 березня 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...