Микола Клочко: громади Сумщини вже сьогодні демонструють плідну роботу та позитивні зміни

Голова облдержадміністрації здійснив робочу поїздку у Березівську та Шалигинську ОТГ, оглянув соціальні об’єкти громад, інфраструктуру та поспілкувався з місцевими жителями

«У мене залишились позитивні враження від відвідування Березівської об’єднаної громади. Безперечно, зроблено великий обсяг робіт. Ми допомогатимемо і новоствореній Шалигинській об’єднаній громаді у вирішенні питань стосовно ремонту доріг, реконструкції закладів культури, освіти. При цьому до надання допомоги буде долучатися не тільки обласна влада, а також будемо завертатися до депутатів Верховної Ради від Сумщини, щоб люди бачили позитив від об’єднання громад», - зазначив голова облдержадміністрації.

Перебуваючи в селі Шевченкове Березівської ОТГ, очільник області ознайомився з роботою сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу «Добробут Шевченкове 2015» та сільськогосподарського виробничого кооперативу «Світ молока 2012» як прикладами розвитку кооперативного руху.

Як відзначила голова Березівської об’єднаної громади Надія Артеменко, сільськогосподарський обслуговуючий кооператив «Добробут Шевченкове 2015» створений за підтримки спільного проекту ЄС та Програми розвитку ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду». Кооператив займається обробітком землі, заготівлею сіна, вирощуванням та заготівлею кормів для великої рогатої худоби, вирощуванням картоплі, буряків, інших овочів. Загальний обсяг інвестицій кооперативу склав понад 1 мільйон гривень, з них внесок членів кооперативу – 105 тисяч гривень, кошти місцевого бюджету – 148 тисяч і кошти Проекту ЄС/ПРООН – понад 778 тисяч гривень.

Микола Клочко оглянув техніку, яку має кооператив. Адже завдяки інвестиціям для кооперативу було придбано трактори, причіп, плуг, картоплесаджалку та картоплекопалку, окучник, косарку роторну та іншу техніку. Кооператив надає послуги з оранки, дискування, оприскування, посадки та копання картоплі, заготівлі сіна, посіву зерна, автоперевезення). Для членів кооперативу ціна цих послуг значно нижча, що є позитивом для сільського жителя.

Під час відвідування сільськогосподарського виробничого кооперативу «Світ молока-2012» голова облдержадміністрації обговорив болюче питання закупівельної ціни на молоко. На сьогодні кооператив співпрацює з переробним  підприємством ТОВ Охтирська МПК «Славія», закуповує партію молочної сировини до 2 тонн на день. Микола Клочко запевнив, що обласна влада й надалі буде сприяти підвищенню закупівельної ціни на молоко від населення.

Також очільник області ознайомився з ремонтними роботами, проведеними у закладах соціальної сфери села Береза. Зокрема, відвідав навчально-виховний комплекс, в якому протягом минулого року проведені значні ремонтні роботи актової зали, майстерні, холу, одного з початкових класів з повною заміною вікон, вхідних дверей на загальну суму понад 1 мільйон гривень, придбано навчальне та мультимедійне обладнання для кабінетів початкових класів та предметних кабінетів, проведений капітальний ремонт.

Оглянув Микола Клочко і амбулаторію загальної практики сімейної медицини, де обладнані стоматологічний та маніпуляційний кабінети; та сільський Будинок культури, в якому зроблено ремонт, облаштована актова зала.

У Шалигинській об’єднаній громаді голова облдержадміністрації також відвідав сільський Будинок культури, де встановлені нові опалювальні котли. «Отже тепер в нашому осередку культури буде тепло в усі пори року і це сприятиме більш активному розвитку мистецько-творчого життя на селі», - радіють місцеві жителі.

 

Поділитися новиною:

Читайте також:

18 березня 2024

Добірка змін у сфері адмінпослуг та інших питань сфери публічного адміністрування за 1-15 березня 2024 року

Добірка змін у сфері адмінпослуг та інших...

Шведсько-український проєкт PROSTO «Підтримка доступності послуг в Україні» продовжує публікацію осонвних новин та...

18 березня 2024

Межівська громада одною з перших в Україні прийняла Програму відновлення і відбудови

Межівська громада одною з перших в Україні...

Майже рік тут тривала робота над Програмою комлексного відновлення. Стартували у квітні 2023, а затвердили готовий...

18 березня 2024

Місцеві цільові програми: відповіді на поширені запитання громад

Місцеві цільові програми: відповіді на поширені...

Місцеві цільові програми є невід'ємною складовою бюджетного процесу для органів місцевого самоврядування. Це...

18 березня 2024

Про зміни у програмі медичних гарантій і як використати їх на користь пацієнтів та лікарень

Про зміни у програмі медичних гарантій і як...

Експерти U-LEAD розповіли учасникам інформаційної сесії про розширення програми медичних гарантій та зміни у...