Відкриття регіональних центрів розвитку місцевого самоврядування за підтримки U-LEAD і Мінрегіону

У час, коли в Україні відзначають 3-ю річницю важливої реформи - децентралізації, Центр розвитку місцевого самоврядування починає відкривати свої 24 регіональні центри у всіх областях країни – за підтримки Програми для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» і Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України (Мінрегіон).

Перші церемонії відкриття відбудуться в східних областях на цьому тижні, а регіональні центри в інших областях України будуть відкриті пізніше цієї весни. Беренд де Гроот, керівник програм співпраці Представництва ЄС в Україні, і обидва директори програми U-LEAD відвідують Дніпро, щоб обговорити результати реформи децентралізації та шляхи подальшої її європейської підтримки з представниками місцевих органів влади, об'єднаних громад і громадянського суспільства.

«Я радий бачити реальні результати реформи децентралізації в Дніпропетровській, Кіровоградській і Полтавській областях, – сказав Беренд де Гроот. – Основна мета підтримки ЄС – забезпечити, щоб українські реформи відбувалися на користь громадян, і я з нетерпінням чекаю поїздок до місцевих громад з реконструйованими дорогами, дитсадками та іншими об'єктами інфраструктури. Ми також обговоримо з місцевими жителями те, як фінансована Євросоюзом програма U-LEAD може краще підтримати реформи децентралізації та регіональної політики».

Центр розвитку місцевого самоврядування (ЦРМС) є некомерційною установою з 24 регіональними центрами, створеною для зміцнення потенціалу українських державних і місцевих органів влади на центральному, регіональному та місцевому рівнях у тісній співпраці з Мінрегіоном. «Регіональні центри ЦРМС, які ми відкриваємо цього тижня в двох областях України, постійно надаватимуть безпосередню підтримку місцевим органам влади, передусім об’єднаним громадам і в такий спосіб усім громадянам України, - сказав Бастіан Файгель, директор програми U-LEAD від GIZ. - Регіональні центри стануть хребтом децентралізації, поширюючи найкращий національний та міжнародний досвід, і наша мета – щоб вони могли успішно функціонувати після того, як завершиться програма «U-LEAD з Європою».

Камеран Худур, перший секретар Посольства Швеції в Україні та директор програми U-LEAD від Sida, сказав: «Я сподіваюся, що регіональні центри ЦРМС сприятимуть поліпшенню управлінських і лідерських навичок і потенціалу посадових осіб органів місцевого самоврядування, тому що це єдиний спосіб забезпечити успішність реформи децентралізації, яка користується довірою населення. Це дуже важливо для Компонента 2 U-LEAD, адже поліпшені навички місцевих чиновників також забезпечать, щоб центри надання адміністративних послуг, створені за підтримки U-LEAD, працювали ефективно та на користь громадян України».

Беренд де Гроот і представники U-LEAD візьмуть участь у офіційному відкритті регіональних центрів ЦРМС у Кропивницькому (5 квітня) та Полтаві (6 квітня). У Полтаві до них приєднається Петер Вагнер, керівник Групи підтримки України, яка була створена Президентом Європейської Комісії в квітні 2014 року, щоб підтримати країну в реалізації Угоди про асоціацію з ЄС.

Довідкова інформація:

Програма «U-LEAD з Європою» фінансується Європейським Союзом і його державами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією та надає підтримку українському уряду в здійсненні важливої реформи децентралізації в Україні. «U-LEAD з Європою» виконується в 2016-2020 роках Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH та Шведським агентством міжнародного розвитку та співробітництва (Sida) у партнерстві з Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України (Мінрегіон). Більш детальну інформацію можна знайти на: www.u-lead.org.ua                                                                    

04.04.2017 - 13:00 | Переглядів: 11210
Відкриття регіональних центрів розвитку місцевого самоврядування за підтримки U-LEAD і Мінрегіону

Теги:

ULEAD

Область:

Дніпропетровська область Кіровоградська область Полтавська область

Джерело:

Програма «U-LEAD з Європою»

Поділитися новиною:

Читайте також:

29 березня 2024

У Вижницькій громаді модернізують систему водопостачання за допомогою Програми USAID DOBRE

У Вижницькій громаді модернізують систему...

Система централізованого водопостачання у Вижниці Чернівецької області була побудована майже півстоліття тому. За цей...

29 березня 2024

Стартує новий напрям з підтримки реформи професійної освіти в Україні у межах Швейцарсько-українського проєкту DECIDE

Стартує новий напрям з підтримки реформи...

  Швейцарсько-український проєкт DECIDE у партнерстві з Міністерством освіти і науки України запускає новий...

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...