На Харківщині обговорили питання надання адміністративних послуг в об’єднаних громадах

«Система надання адміністративних послуг в об’єднаних територіальних громадах. Організація роботи та підвищення якості послуг»  під такою назвою пройшов навчальний  семінар для представників об’єднаних територіальних громад Харківської області та громад, що знаходяться в процесі об’єднання, організований Харківським ВП «Центр розвитку місцевого самоврядування» за участю представників  Мінекономрозвитку, Харківської обласної державної адміністрації, суб’єктів надання адміністративних послуг.

Основна мета децентралізації та реформи місцевого самоврядування – наближення послуги до людини та підвищення її якості. Тому актуальним питанням в процесі реалізації реформи постає створення ефективних Центрів надання адміністративних послуг максимально наближених до людини – на базовому рівні, рівні об’єднаної територіальної громади.

Про те, як запустити  ЦНАП та як взаємодіяти з основними суб’єктами надання адміністративних послуг, як побудувати ефективну систему роботи центру  говорили під час проведення семінару в колі професіоналів.

Серед спікерів - Олена Кулько, головний спеціаліст відділу розвитку системи надання адміністративних послуг управління розвитку адміністративних послуг Департаменту розвитку підприємництва та регуляторної політики Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, Вікторія Белявцева, директор Департаменту з підвищення конкурентоспроможності Харківської обласної державної адміністрації, Інга Панцир, начальник відділу по роботі з Єдиним демографічним реєстром Головного управління державної міграційної служби України, Ірина Синицька, керівник Харківського регіонального відділення  ГО «Всеукраїнська асоціація центрів надання адміністративних послуг», Костянтин Рибалко, заступник начальника юридичного департаменту Головного управління Держгеокадастру у Харківській області, Тетяна Подгорнова, директор Харківської філії державного підприємства "Національні інформаційні системи" (НАІС), Юрій Кривошеєв та Дарина Марченко представники Головного територіального управління юстиції у Харківській області.

Директор Харківського  ВП «Центр розвитку місцевого самоврядування» Діана Баринова - організатор та модератор заходу - запропонувала системно підтримувати зв'язок  між ОТГ та суб’єктами надання адміністративних послуг з метою налагодження ефективної співпраці і новому для громад напрямку.

За підсумками семінару домовилися проводити системні зустрічі у професійному колі, підготувати пропозиції щодо вирішення ряду гострих організаційних питань, які виникають в процесі створення та діяльності ЦНАПів в об’єднаних громадах. Основний висновок, до якого дійшли всі учасники семінару – створення ЦНАПів в ОТГ – один із стратегічних приоритетів  в процесі реалізації реформи  місцевого самоврядування, бо саме ЦНАП  є територією основних комунікацій з населенням громад, яке по комфортності  та якості отримуваних послуг   сприймають рівень ефективності як  місцевої та і регіональної  влади.

Харківським ВП  Установи « Центр розвитку місцевого  самоврядування» працює  в рамка програми «U-LEAD  з Європою: Програма для України  -  розширення прав та можливостей на місцевому рівні, підзвітності та місцевого розвитку»

Область:

Харківська область

Джерело:

«Децентралізація влади»

Поділитися новиною:

Читайте також:

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 березня 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 березня 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...