Оголошено щорічний конкурс проектів розвитку територіальних громад Рівненської області

Сьогодні відбулося засідання конкурсної ради з проведення обласного конкурсу проектів розвитку територіальних громад. На другому пленарному засіданні 17 березня депутати облради виділили на проведення конкурсу 800 тисяч гривень.

Конкурс проектів розвитку територіальних громад проводиться щороку. У ньому можуть брати участь проекти, розроблені сільськими, селищними, міськими, районними радами Рівненської області, або розроблені та подані спільно кількома територіальними громадами. За останніх шість років завдяки конкурсу було реалізовано 76 проектів загальною вартістю 9,2 мільйони гривень (зокрема, 2,9 млн. грн. становить співфінансування з обласного бюджету).

Торік переваги надавалися проектам з розвитку підприємництва, енерго- та ресурсозбереження, організації ефективної системи надання соціальних послуг населенню. Завдяки конкурсу в низці населених пунктів було проведено вуличне освітлення, облаштовано дитячі майданчики, впроваджені у закладах енергозбережні технології тощо.

Цьогоріч на проведення конкурсу із обласного бюджету виділено 800 тисяч гривень. Проте, як зазначили учасники конкурсної ради, цю суму можуть збільшити – в залежності від кількості поданих проектів. А також висловили сподівання, що органи влади в районах області будуть переймати ініціативу проведення конкурсу.

- Завдяки децентралізації фінансові ресурси більше зосереджуються на місцях. Тому сьогодні хотіли би бачити, щоб і міські ради та районні адміністрації у своїх бюджетах закладали кошти на такі ж проекти для громадських організацій, що діють на місцях, - зазначив перший заступник голови обласної ради Олександр Корнійчук. 

Область:

Рівненська область

Джерело:

Рівненська обласна рада

Поділитися новиною:

Читайте також:

29 березня 2024

Проєктний офіс в громаді: яким він має бути?

Проєктний офіс в громаді: яким він має бути?

Що таке проєктний офіс і навіщо його створювати громаді? Яким він має бути і які функції на нього можна покласти?...

29 березня 2024

У Вижницькій громаді модернізують систему водопостачання за допомогою Програми USAID DOBRE

У Вижницькій громаді модернізують систему...

Система централізованого водопостачання у Вижниці Чернівецької області була побудована майже півстоліття тому. За цей...

29 березня 2024

Стартує новий напрям з підтримки реформи професійної освіти в Україні у межах Швейцарсько-українського проєкту DECIDE

Стартує новий напрям з підтримки реформи...

  Швейцарсько-український проєкт DECIDE у партнерстві з Міністерством освіти і науки України запускає новий...

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...