Стартував спільний проект Харківської обласної ради та університету міського господарства з підготовки фахівців адміністративного управління об’єднаними громадами

Харківський національний університет міського господарства імені О.М.Бекетова розпочав підготовку фахівців з адміністративного  управління об’єднаними територіальними громадами.

Як підкреслив голова Харківської обласної ради Сергій Чернов на зустрічі з майбутніми магістрами публічного управління та адміністрування, які навчатимуться управлінню об’єднаними територіальними громадами, регіон вкрай потребує підготовлених фахівців у цій сфері. Відтак, обласна рада,  Харківський національний університет міського господарства імені О.М.Бекетова, обласна Асоціація органів місцевого самоврядування супроводжує процес створення нових громад та подальшу їх роботу.

Перший набір слухачів за кваліфікацією «Адміністративне управління об’єднаними територіальними громадами» здійснено з числа працюючих у сфері публічної влади фахівців Лозівського району. До створення майбутніх об’єднаних громад на Лозівщині вирішили підійти, спираючись на ґрунтовні та широкі знання, які пропонує університет міського господарства.

Сорок управлінців міста Лозова та району впродовж року та одного місяця навчатимуться за заочно-дистанційною формою.  Навчання проводиться 40 днів на рік (5 сесій по 4-10 днів). У міжсесійні періоди – через засоби дистанційного навчання на базі системи «Moodle».

«Ви зробили правильний крок, - звернувся голова обласної ради Сергій Чернов до слухачів нової освітньої програми. Переконаний, що ініціатива Лозівщини буде підхоплена й іншими районами, а також пошириться на всю Україну. Вдячний університету, який розуміє вимоги часу і демонструє  готовність разом з нами впроваджувати реформи з децентралізації влади, готувати кадри для об’єднаних громад. Після виборів  30 квітня в Україні працюватимуть на повну силу 403 ОТГ, а на Харківщині їх буде 5. Переконаний, що цей рік стане для нашої області переломним і ми отримаємо додатково близько десяти громад».

Ректор університету Володимир Бабаєв підкреслив, що «головне в новостворених громадах – підготовлена команда, яка розпочне з інвентаризації інструментів, якими володіє, без чого рух уперед неможливий. Вважаю, що ОТГ – майбутнє нашої управлінської системи. Тож, вибудовувати його потрібно правильно».

«Після створення об’єднаної громади на неї покладатимуться завдання з впровадження галузевих реформ. Необхідні будуть знання з підготовки стратегії розвитку, а також розуміння нових повноважень і бюджетних відносин. Тому, вважаю, що цей пілотний проект – змога для вас зробити майбутні об’єднані громади Лозівщини спроможними та успішними», - наголосив Сергій Чернов.

Область:

Харківська область

Джерело:

Сайт Харківської ОР

Поділитися новиною:

Читайте також:

28 березня 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...

28 березня 2024

Вишнівецька громада отримала сучасний ренгентографічний комплекс від Програми USAID DOBRE

Вишнівецька громада отримала сучасний...

Вишнівецька громада на Тернопільщині отримала цифровий ренгентографічний комплекс – таку допомогу їй надала Програма...

28 березня 2024

Результати 5-го щорічного моніторингу 25 ЦНАП: інституційна динаміка та виклики сталого розвитку

Результати 5-го щорічного моніторингу 25 ЦНАП:...

Під час конференції шведсько-українського проєкту PROSTO “Підтримка доступності послуг в Україні” були представлені...

27 березня 2024

Як українським громадам взяти участь в програмі Interreg Europe: процедури та дедлайни

Як українським громадам взяти участь в програмі...

20-21 березня 2024 року відбулася конференція, організована Interreg Europe, під назвою “Europe, Let`s cooperate!”....