Сумський район серед лідерів впровадження реформи децентралізації в області

Про це заявив керівник апарату облдержадміністрації Дмитро Живицький під час виїзного засідання колегії Сумської райдержадміністрації на території Хотінської об’єднаної територіальної громади

«Практика проведення виїзних колегій показала, що такі заходи є справді ефективним інструментом взаємодії влади та громади у розвитку територій. Сумський район є в авангарді процесів децентралізації і має великий потенціал сільськогосподарського виробництва, зеленого туризму, розвитку людського потенціалу. Маю відзначити, що район розвивається і є одним з найпотужніших в області», – зазначив він.

За останніми даними, наразі вибори пройшли уже у Хотінській, Миколаївській, Нижньосироватській та Бездрицькій ОТГ. У процесі об’єднання – Верхньосироватська, Степанівська та Великочернеччинська об'єднані територіальні громади.

Під час засідання колегії присутні розглянули підсумки проходження опалювального сезону та питання благоустрою населених пунктів району, програми соціально-економічного розвитку та виконання місцевих бюджетів e 2016 році тощо.

Разом з представниками райдержадміністрації Дмитро Живицький також відвідав місцеву ЗОШ та аграрний ліцей.

Як наголосив голова Сумської райдержадміністрації Геннадій Дорошенко, аграрний ліцей у Хотіні – це майстерня професійних аграрних кадрів. Тому спільно з підприємцями аграрного комплексу району місцева влада планує створити навчально-практичний центр, де буде сформована наглядова рада при навчальному закладі. До її складу увійдуть суб’єкти господарювання, які зацікавлені у розвитку навчального закладу і в його випускниках. Вони і будуть спільно займатися забезпеченням студентів практичною складовою під час навчального процесу.

За словами очільника району, така тісна співпраця керівників аграрних підприємств району з ліцеєм відкриє перед молоддю безліч можливостей, в тому числі дає шанс проходження практики на сучасному обладнанні та подальшого працевлаштування.

 

Область:

Сумська область

Джерело:

Сайт Сумської ОДА

Поділитися новиною:

Читайте також:

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 березня 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 березня 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...