Децентралізація демонструє успіхи, маємо йти далі, - Володимир Гройсман

Протягом трьох років з початку реформи з децентралізації влади вона досягла конкретних результатівта успіху і має бути продовжена. На цьому наголосив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, беручи участь у засіданні Ради регіонального розвитку під головуванням Президента України Петра Порошенка.

"1 квітня буде три роки  як ми затвердили концепцію реформи місцевого самоврядування в Україні. Якщо ми подивимося на ці 3 роки, як ми пройшли цей шлях, можна сказати, що ця реформа вже має свої конкретні результати і успіхи. Нам треба йти далі, нам треба зробити, щоб вигодонабувачем результатів цієї реформи був український громадянин", - наголосив Володимир Гройсман.

Прем’єр-міністр закликав місцеву владу забезпечити підтримку у провадженні секторальних реформ на місцях.

"Без вас неможливо зробити жодної секторальної реформи. Ви безпосередньо впливаєте на економічний розвиток, економічне зростання і якість життя людей на місцях. Ми можемо скільки завгодно добувати українського газу, але енергоефективними без вас ми ніколи не станемо. Ми можемо говорити про зміни в системі охорони здоров'я, але це потребуватиме лідерства від кожного з вас, починаючи від сільського ФАПу і завершуючи обласною клінічною лікарнею будь-якої області", - зазначив він.

Цього року Уряд розпочинає реформу системи охорони здоров'я, що, за словамиПрем’єр-міністра, є непопулярною сьогодні, але забезпечить результат, "який  позначиться на тому, що українці будуть менше хворіти і жити довше"

"Ми йдемо насправді до конкретних результатів. Я глибоко переконаний у тому, що ці результати з кожним роком будуть осяжними і зрозумілими для українських громадян, - підкреслив Прем’єр-міністр. - Я глибоко переконаний, що настав час, коли ми з вами будемо не  роз'єднувати українців, а об'єднувати. Ми маємо робити все для того, щоб нас об'єднувала єдина національна мета, а мета полягає у наступному: врешті-решт боротьба за незалежну демократичну, економічно сильну Україну має завершитися перемогою не когось конкретно, а нашою спільною перемогою, відповідальністю як сучасників на долю, яких випала величезна відповідальність, і ми маємо її виправдати. Я бажаю, щоб наш шлях був спільним і успішним".

20.03.2017 - 15:29 | Переглядів: 8350
Децентралізація демонструє успіхи, маємо йти далі, - Володимир Гройсман

Теги:

Володимир Гройсман

Джерело:

ДЕПАРТАМЕНТ ІНФОРМАЦІЇ ТА КОМУНІКАЦІЙ З ГРОМАДСЬКІСТЮ СЕКРЕТАРІАТУ КМУ

Поділитися новиною:

Читайте також:

29 березня 2024

У Вижницькій громаді модернізують систему водопостачання за допомогою Програми USAID DOBRE

У Вижницькій громаді модернізують систему...

Система централізованого водопостачання у Вижниці Чернівецької області була побудована майже півстоліття тому. За цей...

29 березня 2024

Стартує новий напрям з підтримки реформи професійної освіти в Україні у межах Швейцарсько-українського проєкту DECIDE

Стартує новий напрям з підтримки реформи...

  Швейцарсько-український проєкт DECIDE у партнерстві з Міністерством освіти і науки України запускає новий...

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...